Liknande massövergrepp som det tyska kvinnor i Köln utsattes för på nyårsafton har också ägt rum i Sverige – det som på arabiska kallas «Taharrush gamea» – men har tystats ner av polis och medier. Förövarna är framförallt afghanska män som påstår sig vara «ensamkommande flyktingbarn«.

I själva verket är många av dem långt över 18 år och förknippas numera snarare med det nyligen myntade uttrycket «rapefugees» än «flyktingbarn».

Nyligen framkom att Migrationsverket uppmanat sina handläggare att acceptera alla som såg ut att vara under 40 år som «barn» – uppenbarligen helt utan någon tanke på hur är olämpligt det är att placera vuxna män i grund- och gymnasieskolor tillsammans med tonårsflickor.

Eftersom Sverige ända fram till december hade öppna dörrar för världens alla migranter, har landet tagit emot många gånger fler asylsökande än sina nordiska grannar. Via Eurostat kan man ta fram statistik för exempelvis åren 2012-2015, och får då följande fakta:

  • Sverige: 342 635
  • Norge: 63 370
  • Danmark: 41 290
  • Finland: 40 470
  • Island: 675

Många av de asylsökande till Sverige kommer från krigets Syrien, härifrån kom 51 338 personer under 2015. Men Afghanistan kommer som god tvåa med 41 564 asylsökande förra året. Det är en ökning med osannolika 1 239 procent jämfört med 2014. De allra flesta asylsökande afghaner påstår sig vara barn, och får därmed tillgång till ett så kallat snabbspår för sin asylansökan. Inom sex månader ska deras ansökan vara avgjord.

Några dagar efter att nyheten om «Circle of Hell«-attacken i Köln briserade, avslöjadeNyheter Idag att Dagens Nyheter fick vetskap om en liknande attack under en musikfestival i centrala Stockholm sommaren 2015, men lät bli att skriva om det.

Antagligen för att försvara sig mot anklagelserna om mörkande gick Dagens Nyheter till hård attack mot Stockholmspolisen. Dagens Nyheter påstod till och med att en polischef sa: «Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen.»

Till viss del tog polisen på sig skulden, och rikspolischefen Dan Eliasson har nu fått i uppgift att utreda varför uppgifterna hemlighölls.

Politiska beslut ska inte tas av polisen. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson reagerade kraftigt mot att hans parti ens nämns i dessa sammanhang, och krävde omedelbart rikspolischefen Dan Eliassons avgång. Eliasson är en kontroversiell figur som började sin bana som basgitarrist i punkbandet Bad Boo Band, främst känt för låten «Knulla i Bangkok» från 1979. När hans musikaliska karriär dalade gjorde han karriär i regeringskansliet och arbetade nära flera socialdemokratiska ministrar. När Socialdemokraterna förlorade makten 2006, blev han generaldirektör för Migrationsverket (2007-2011) och därefter generaldirektör för Försäkringskassan. I januari 2015 utsågs han till rikspolischef.

dan.eliasson

Denna lysande karriär har pågått trots att Eliasson flera gånger utmärkt sig på märkliga sätt. I juni 2007 avslöjade förra Justitiekanslern Göran Lambertz att Eliasson under sin tid som statssekreterare vid justitiedepartementet försökt få Lambertz att sluta kritisera brister i det svenska rättsväsendet. Detta sedan Justitiekanslern tagit initiativ till en rapport om de många svenska män som blivit felaktigt dömda, framförallt för sexualbrott. I ett radioprogram berättade Lambertz:

«Framför allt vid en träff med Bodströms [dåvarande justitieministern] statssekreterare Dan Eliasson i maj 2006. Där gjorde Eliasson klart att jag riskerade att justitieministern offentligt skulle ta avstånd ifrån mig om jag inte slutade att vara så hård i min kritik. Jag uppfattade det som en påtryckning.»

Som chef för Försäkringskassan twittrade han i februari 2014 att han kräktes när han såg SDs partiledare Jimmie Åkesson på teve. Och nu ska Eliasson alltså utreda varför polisen mörkade uppgifter om hur «rapefugees» överföll svenska flickor vid musikfestivalen «We are Sthlm» sommaren 2015?

När nyheten äntligen briserade i början av januari, framkom det tydligt att de flesta av förövarna var «ensamkommande barn» från Afghanistan. Ett 90-tal omhändertogs av polisen i samband med de sexuella övergreppen. Dagens Nyheterskrev: «Enligt en internrapport hos polisen var det en stor grupp med ungdomar, ‘företrädesvis afghanska flyktingungdomar’, som utmärkte sig på konserten.»

En liknande skandal avslöjades häromdagen när det framkom att unga män med med «utländsk bakgrund» sommaren 2015 utsatte svenska flickor för sexuella övergrepp under en musikfestival i Pildammsparken i Malmö. Fotografen Freddy Mardell berättade för poddradion Granskning Sverige att han blev vittne till kaos med gråtande och hysteriska flickor. Mardell tog bilder och erbjöd dem till Kvällsposten – som inte ville publicera dem.

Scener från förra sommarens musikfestival i Malmö … T v: Fyra unga män omringar och förgriper sig sexuellt på en ung kvinna. T h: Polisen griper en misstänkt, medan ett offer för övergrepp gråter i bakgrunden. Fotografen rapporterade att svenska flickor utsattes för sexövergrepp av unga män med «utländsk bakgrund».

Det har nu också framkommit att flickor attackerades av stora grupper muslimska män under nyårsfirandet i Kalmar och Malmö. Kvällsposten skrev att «killgäng under nyårsnatten i Malmö omringat berusade tjejer. Händelserna ska ha utspelat sig på flera platser i Malmö city kring Kungsparken och Centralstationen.» I en rapport från polisen stod:

«Något som stack ut från tidigare år var att ett par hundra som jag ser som ‘ensamkommande från Afganistan’ drev omkring i city och var allmänt stökiga. Flera fall där stora gäng av dessa omringade framför allt berusade tjejer/kvinnor och ofredade dessa.» I Kalmar hade människor samlats på Larmtorget för att fira tolvslaget på nyårsafton. Flera flickor blev utsatta för sexuella övergrepp och hittills har 16-17 anmälningar kommit in till polisen.

«Lisa» berättade för Barometern:

«Först stod vi lite i utkanten av torget, men vi märkte ju direkt hur många män det var på torget och när vi gick in på torget blev det väldigt obehagligt. Det var män som inte kunde svenska, och män i alla åldrar. De omringade oss och började sedan tafsa, det var även så att de tog tag i huvuden och pussade på kinderna och pannorna, med tvång. När vi sedan sa åt dem att gå iväg eller att sluta så började de bara skratta åt oss och frågade ‘what have I done?’ Alla vi som var inne i Kalmar har polisanmält det som hände, det är ju fruktansvärt att man ska behöva vara rädd för att gå ut på kvällen eller att åka buss själv sent på kvällen. Och det är inte bara vi som upplevde detta, jag har tjejkompisar i Kalmar som berättar att de helst inte vill gå ut på kvällen ensamma. Och en sak är säker, jag kommer aldrig mer att fira nyår i Kalmar, då firar jag hellre hemma med mina föräldrar.»

Minst upprörda över «rapefugees»-attackerna verkar de svenska feministerna vara. De vänder offren ryggen genom att vägra erkänna att sexuella övergrepp som «Taharrush gamea» skulle vara ett nytt fenomen i Sverige.

Den senaste veckan har tidningarna varit fyllda med debattartiklar där diverse feminister påstår att det inte handlar om etnicitet eller religion, utan bara om det faktum att förövarna är män. Det är svårt att dra någon annan slutsats av dessa artiklar än att feminister hellre skyddar muslimska män från kritik än svenska kvinnor från sexuella övergrepp. Ett genomgående tema i artiklarna är att etniska svenska män beter sig på exakt samma sätt som invandrade gängvåldtäktsmän.

Exempel på feministiska artiklar är:

Den sistnämnda artikeln är skriven av exkommunisten och partiledaren för Feministiskt Initiativ, Gudrun Schyman. I en intervju med poddradion «Feministinspektionen» sa Schyman att massövergrepp «inte är något nytt påfund», utan «har förekommit under mycket, mycket lång tid i alla våra länder».

Schyman sa: «Det ser ju ut så, att män tar sig friheter när anonymiteten och närheten gör det möjligt. Jag tror inte det har accelererat, utan det är anmälningsbenägenheten som har blivit större.»

Den manlige feministen och juristen Viktor Banke beklagade i Metro att attackerna «spelar Sverigedemokraterna i händerna». Han skrev: «Om det behövs kan vi även prata om gärningsmännens bakgrund. Men vi har inte råd att låta debatten om kvinnors utsatthet kapas av människor vars intresse för kvinnors rättigheter väcks först när de vädrar gärningsmän med annan hudfärg.»

Gatestone ringde upp ett stort antal kvinnojourer och frågade hur de ser på massövergrepp mot svenska kvinnor. Ingen av dem vi talade med vill vidgå att övergreppen kan ha att göra med förövarnas etnicitet eller religion. De vill inte «generalisera», sa de, och la på luren så fort frågorna börjar handla om förövarnas etnicitet och religion.

I Norge är polisen dock medveten om skillnaden mellan västerländsk och islamisk kvinnosyn. Eivind Borge, chef för den taktiska underrättelseavdelningen inom kriminalpolisen Kripos, sa till tidningen Aftenposten att man ännu inte känner till några attacker liknande dem i Tyskland och Sverige, men är förberedda på att det kan ske:

«Väldigt många av de asylsökande som kommit till Norge de senaste månaderna kommer från länder med kulturer som skiljer sig från vår. Många har levt i kulturer med större acceptans av olika slags sexuella trakasserier av kvinnor i det offentliga rummet.»

Benedicte Bjørnland, chef för norska säkerhetspolisen PST, sa nyligen på den svenska konferensen «Folk och Försvar»: «Man kan inte ta för givet att nya befolkningsgrupper automatiskt anpassar sig till normer och regler i det norska samhället. En starkt ökande invandring, särskilt från muslimska länder, kan också medföra andra utmaningar på sikt. När det kommer ett stort antal asylsökande till ett lokalsamhälle, kan det leda till olyckliga konsekvenser.»

I Danmark är det tillåtet att föra statistik över brottslingars etnicitet, vilket Sverige slutade göra för många år sedan. Där har 615 människor dömts för våldtäkt de senaste tio åren – 212 av dessa var invandrare i första eller andra generationen. Det motsvarar 34,5 procent av de dömda, vilket är tre gånger högre än invandrarnas andel av befolkningen.

Gatestone ringde upp en av Sveriges mest kända kriminologer, professor Jerzy Sarnecki vid Stockholms universitet. Vi frågade honom om det är möjligt att i Sverige få statistik som visar om muslimer är överrepresenterade i våldtäktsbrott.

«Nej, det går inte», svarade Sarnecki. «Vi för inte sådan statistik i Sverige.»

Frodas inte rykten och fördomar utan tillförlitlig statistik?

«Jo, eller så blir de bekräftade. Och jag har inget emot att sådan kunskap tas fram. Det är bara med fakta man kan göra något åt saker. Man kan förstås göra studier genom att gå in och granska brottslingar och fråga dem vilken religion de tillhör, men jag känner inte till att några sådana studier har gjorts i Sverige.»

Sarnecki bekräftade i samtalet att invandrare i Sverige är överrepresenterade i nästan all slags brottslighet, framförallt sexualbrott, vilket cirka 25 studier mellan 1974 och 2005 slår fast. Den senaste rapporten hette «Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet». Eftersom statistiken är så tydlig menar Sarnecki att det vore meningslöst att göra fler studier.

På sociala medier svallar känslorna bland svenska män som känner sig felaktigt utpekade, och absolut inte vill blandas samman med män som begår gruppvåldtäkter. Här är några röster från Facebook:

Conrad: «Det gör mig rasande att feminister påstår att jag skulle vara likadan som dessa barbarer, bara för att vi tillhör samma kön.»

Fredrik: «Jag tillhör inte de lättkränktas skara men blir förbannad, ledsen och kränkt när jag buntas ihop med alla andra män som potentiell gruppvåldtäktsman. Jag har nästan blivit ovän med några tjejkompisar efter att de på Facebook delat uppmaningen att vi män måste tala med varandra för att i framtiden förhindra våldtäkter. WTF? Tror kvinnor att normala män i sina kompisgäng talar om detta? Om jag skulle känna någon som begått en våldtäkt så skulle den jäveln omedelbart anmälas och sedan stå utan sitt sociala nätverk.»

Jan: «Jag undanber mig att bli jämförd med dessa ociviliserade odjur. Ytterst kränkande och fräckt av okunniga feministiska skribenter att hänga ut en hel grupp för något ett fåtal gör. Det kallas kollektiv bestraffning …»

Willy: «Ska man tro feministiska debattörers argument om våldtäktsattackerna så finns bara en lösning: Utrota manligheten.»

Lorentz: «Jämförelsen med svenska män är infam och grotesk.»

Johan: «Svenska feminister lever i ett av världens mest jämställda länder. Det håller nu på att tippa över och kvinnor är inte längre säkra på svenska gator. Vad bekämpar då feministerna? Kvinnosynen? Nej, de försöker sparka på de svenska timida, jämställda männen. Snacka om att vara fega och verklighetsförnekande.»

Tommy: «Detta är alldeles uppenbart ett problem som vi tidigare hade och som uppfostran och ökad jämställdhet har befriat oss ifrån. Med en ökad invandring, främst av muslimska män, hamnar vi inte bara tillbaka på ruta ett, utan på -500.»

Mathias: «Jag är uppfostrad med respekt för kvinnor. Aldrig någonsin skulle jag lägga en hand på eller våldta en kvinna. Det sitter i ryggmärgen. Vi män ska skydda våra kvinnor, mot det becksvarta hot de står inför.»

Vad svenska politiker tänker göra åt de «rapefugees» som befinner sig i landet står skrivet i stjärnorna. Statsminister Stefan Löfvens enda kommentar hittills är:

«Först vill jag ha sagt att jag känner en mycket stark vrede [över] att unga kvinnor inte ska kunna gå på en musikfestival utan att bli kränkta, sexuellt trakasserade och attackerade. Det här är ett mycket stort problem för dem som är drabbade, men också ett demokratiskt problem för hela vårt land och därför ska vi inte vika en tum. Vi ska inte blunda och vända bort blicken. Vi ska ta tag i ett sånt här allvarligt problem.»

Svenska folket väntar fortfarande på att få se åt vilket håll statsministern tänker titta.

 

Opprinnelig:

http://sv.gatestoneinstitute.org/7269/sverige-afghaner-rapefugees

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂