I onsdagens partilederdebatt vakte Märta Stenevi (MP) oppmerksomhet på flere måter. Hun brukte blant annet begrepet «blåbruna» om opposisjonen. I tillegg relativiserte hun de store problemene med innvandrerklaner.

Märta Stenevi er Sveriges bolig- og likestillingsminister, en kombinasjon av ansvarsområder som fremstår nokså merkelig. Hennes beskrivelse av opposisjonen som «blåbruna» fikk KD-leder Ebba Busch til å reagere.

I en replikkutveksling med  Johan Pehrson (L) om de store problemene med innvandrerklaner i Sverige, valgte Stenevi å relativisere den alvorlige situasjonen.

– Jag tillhör en klan. En väldigt stark matriakalt styrd klan. En fantastisk klan. Jag har ingenting med organiserad brottslighet att göra.

Nå beklager Stenevi i et intervju med Expressen.

– Det var ett olyckligt uttryck av mig. Den organiserade brottsligheten i Sverige och de kriminella nätverken, oavsett hur de är formerade, är ett jättestort problem. Vi måste lägga allt fokus nu på att krossa gängen och få ett tryggt samhälle. Det är en central prioritering för både mig och Miljöpartiet.

Men hun klarer ikke å presisere hvorfor utspillet var «uheldig», og bablet i stedet om klimakrisen og menns vold mot kvinner.

– Det här var ett väldigt olyckligt uttryck och det vill jag understryka. Men det här är ett av de viktigaste samhällsproblem vi har.

– Jag tycker att det är helt centralt att vi kan skapa ett tryggt samhälle för att vi också ska kunna arbeta med de andra samhällsutmaningar vi har, som klimatkrisen men inte minst mäns våld mot kvinnor, som jag för övrigt noterade att det var oerhört tyst om under onsdagens partiledardebatt.

Stenevi har kommet med mange merkelige politiske utspill det siste året, som blant annet at byggenæringen bør erstatte sement med trær, og at gjengene skal knuses ved hjelp av skatteskjerpelser.

Les også:
Svensk boligminister vil stanse bruk av sement av hensyn til klimaet
Miljöpartiet i Sverige vil knuse gjengene med skatteskjerpelser

Samnytt

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.