Sveriges statsminister Stefan Löfven er fornøyd med hva han har prestert. Foto: TT News Agency/Jessica Gow via Reuters. 

Statsminister Stefan Löfven (S) tar frem godordene og er ikke spesielt beskjeden når han omtaler sin egen regjering og hva den har fått til.

I syv år har Socialdemokraterna og Miljöpartiet de gröna «gjort Sverige til et bedre land», hevder han i et innlegg på sosiale medier.

Fria Tider skriver om saken:

Under söndagen valdes Märta Stenevi till nytt språkrör för Miljöpartiet. I ett inlägg på Instagram gratuleras hon av Stefan Löfven.

Samtidigt passar statsministern på att skryta om sin regering, som han påstår har gjort Sverige till ett bättre samhälle.

Men det man har utrettet så langt, er bare begynnelsen, forsikrer Löfven:

–Våra två partier – Socialdemokraterna och Miljöpartiet – har i snart sju år lett regeringen och gjort Sverige till ett bättre land. Men det finns mycket kvar att göra. Coronakrisen visar att vi behöver rusta Sverige. Vi ska inte tillbaka utan bygga Sverige bättre än innan, skriver Stefan Löfven på Instagram.

– Jag ser fram emot att fortsätta det samarbetet med Märta Stenevi, fortsätter han.

Slikt selvskryt vekker gjerne reaksjoner, og spesielt når det kommer fra statsministeren i et land med den typen massive problemer de fleste enes om at Sverige har, på område etter område:

Men alla delar inte hans entusiasm om samhällsutvecklingen, skriver Fria Tider.

Blant annet er man lettere sjokkert i partiet Sverigedemokraterna:

– Vilket universum lever Stefan Löfven i? Han hävdar att hans regering ‘gjort Sverige till ett bättre land’. Sug på den!, skriver Sverigedemokraternas Björn Söder på Twitter.

Document har ved flere anledninger omtalt og beskrevet situasjonen i landet Lövfen mener han har gjort «bedre».

Les også: I svenske medier omtales nå grov kriminalitet i små notiser

Les også: Svensk skribent har fått nok: – Det nye, utrygge Sverige viser daglig sitt stygge tryne

Noen av de sidene ved samfunnsutviklingen i Sverige som både Document og andre har belyst, er innvandring/integrering, parallellsamfunn, gjeng- og klankrig, kriminalitet, utrygghet, et skole- og helsevesen i forfall og galopperende sosialkostnader.

I tillegg kommer selvsagt Sveriges tragisk mislykkede håndtering av koronaepidemien, sammenlignet med landets nordiske naboer. Sverige har per 1. februar 11 591 døde som følge av viruset. Norge har 567.

Stefan Löfven synes dette går «jättebra».

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.