Sossarna er blitt engstelige for fremtiden. Ikke så mye for Sverige, kanskje, landet er blitt akkurat som det kunne forventes av de regjerende svenske politikernes politikk, men for synkende tall på meningsmålinger. Mange svensker er lei nå. De når punktet hvor de ikke lenger bryr seg om å bli kalt rasist fordi de vil redde landet sitt. Velgerne forsvinner, de går over til Sverigedemokraterna.

Velgerflukten har satt en alvorlig støkk i de rettroende og gode politikerne på venstresiden. Det kom nok som et sjokk på mange at ikke alle svenskene ville bli med skipet helt ned til bunns.

Når medlemmene i det svenske LO heller stemmer på Sverigedemokraterna enn Socialdemokraterna, ja da er løpet kjørt for partiet som skal representere svenske arbeidere.

Noe måtte gjøres, og dét fort. Tenke, tenke, hva er svenskene minst fornøyde med? I landet hvor alt går så fantastisk godt? Ah, kan det være at de ikke liker at befolkningen skiftes ut i høyt tempo? Det er dyrt å skifte ut svenske skattebetalere med støtteavhengige og uutdannede fra hele verden. Mange utkantkommuner som tok imot så mange asylsøkere er mer eller mindre teknisk konkurs uten nye overføringer fra staten. Belastningen er blitt for stor. Så stor at selv Stefan Löfven skjønner at det i det minste må sies noe om det. Under et besøk i Malmö denne måneden sa han:

– Vi behöver ha färre asylsökande. Vi måste ha en långsiktigt hållbar migrationspolitik. De som får ja på sin ansökan ska så snabbt som möjligt komma in i det svenska samhället. De ska snabbare få språkutbildning och kontakt med arbetslivet.

– De som får nej på sin asylansökan måste återvända till sitt hemland.

Dette utspillet skapte bråk. Også innad i regjeringen. Det er ikke alle som har tenkt til å gi seg. Miljöpartiet vil redde alt. Kloden, dyrene og menneskene. Hele verden skal reddes og alle er velkomne til Sverige.

Tidligere kulturminister, Alice Bah Kuhnke, nå EU-politiker på vegne av Sverige (fra 2. juli i år), er ikke enig med Löfven. Hun representerer det svenske «fremskrittet», der hun har gambisk far og svensk mor, er kvinne, veganer, pro-EU og miljøforkjemper. Kort sagt: det er kryss i alle de viktigste boksene for en stor fremtid i politikken. Alice Bah Kunhke liker oppmerksomhet og hun var tidligere programleder på TV før hun gikk inn i politikken.

Kuhnke mener at Löfvens utspill viser hvorfor Miljöpartiet trengs i regjeringen:

– För mig är det här en tydlig anledning till varför MP behövs i regering. Det är en del av vårt DNA att stå upp för en generös, human och rättssäker flyktingpolitik. I den tid vi lever i är det inte läge att vara egoistiska och bara tänka på sig själva.

Kuhnke tror at Socialdemokraterna er i ferd med å endre kurs i innvandringspolitikken, skriver hun på Instagram. Selv mener hun at IS-jihadistene må få komme hjem til Sverige hvor de kan bli integrert på nytt. Alt som trengs for å lykkes i dette er visstnok «lokale strukturer», ifølge henne. Dette ble kritisert som naivt og ignorant, men Kuhnke sikret seg en god jobb i EU.

Miljöpartiet har 5 prosents oppslutning i Sverige. Men det hindrer dem ikke i å diktere sin generøse flyktningepolitikk.

Også Grön Ungdom har meninger om dette. En av deres talspersoner, Aida Badeli, lurer på om Miljöpartiet kan fortsette i regjeringen dersom Löfven mener alvor:

– Det kommer inte att bli regeringens politik. När man ingår i en regering ingår man också ett avtal om vilka politiska frågor man ska vara överens om. Och regeringen har kommit överens om att man ska respektera asylrätten och att man ska kunna välkomna människor till Sverige, sier Aida Badeli.

– Socialdemokraterna försöker göra ett populistiskt utspel för att få röster. Det är omänskligt att vilja stänga gränserna och att göra det så svårt som möjligt för människor som flyr från krig och misär att ta sig till Sverige.

”Fega jävla sossar”, skrev Grön ungdom på Twitter, som ikke synes at 20.000 asylsøkere i året er noe å mase om.

– Förra året hade vi 20 000 asylsökande. Det är inte många. Samtidigt har vi fler flyktingar än någonsin i världen. I samband med den turkiska invasionen i Syrien blir det väldigt många fler som kommer till Europa, sier David Ling, talmann for Grön ungdom.

Isabella Lövin fra Miljöpartiet, som også er visestatsminister i regjeringen, er uenig med Stefan Löfven. På sin Facebookside skrev hun:

”Ikväll citeras Stefan Löfven i Sydsvenskan om att Sverige ska ta emot betydligt färre flyktingar än vi gör idag. Det är Socialdemokraternas politik, inte regeringens.”

Moderatlederen Ulf Kristersson kaller regjeringsbråket for «et politisk havari» i et av våre absolutt viktigste spørsmål.

– Ingen vet vilken politik regeringen egentligen står för. Vi har en statsminister som säger en sak och sedan korrigeras av sin vice statsminister.

Mens venstresiden krangler seg imellom, vokser Sverigedemokraterna.

Expressen

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂