Det svenske Miljöpartiet (MP) kommer med friske utspill på Twitter. De siterer talspersonen Märta Stenevi, som blant annet sier at MP skal «lage kaos» for alle som står i veien for partiets politikk.

Ifølge Samnytt er begrepet som brukes – göra kaos – hentet fra vokabularet til kriminelle innvandrergjenger, og betyr at man planlegger grove voldshandlinger.

I en rekke artikler har Samnytt rapportert om at elementer i Miljöpartiet har iscenesatt ulovlige aksjoner for å markedsføre noe de kaller «klimarettferdighet».

Brotten legitimeras med domedagsprofetior om jordens påstått nära förestående undergång.

Nu trappar även partiledningen upp sin retorik med lån från den gängkriminella miljöns våldsbejakande språkbruk.

Stenevi får nå kritikk for ordbruken.

Menar man allvar med att nu officiellt sanktionera politiskt våld, undrar kritiker? Profilerade företrädare för partiet har tidigare klargjort att man är beredda att avskaffa demokratin för att driva igenom sin politik.

Også politifolk reagerer, de vet godt hva begrepet Stenevi bruker betyr på gatene i forstedene.

Stenevi har gjentatte ganger gjort seg bemerket. Hun har definert seg selv som medlem av en klan i en debatt i Riksdagen. Hun ville knuse gjengene gjennom økte skatter. Hun ville erstatte sement med tre, av hensyn til klimaet.

Stenevi ba hvite kvinner gi fra seg makt og innflytelse til fordel for innvandrere. Hun ville også at Sverige skulle låne 1000 milliarder svenske kroner for å redde klimaet.

Märta Stenevi er altså én av to partiledere for Miljöpartiet, og var statsråd under Stefan Löfven som bolig- og likestillingsminister, en merkelig kombinasjon av ansvarsområder.

Som forfatteren Jens Ganman sa det for en tid tilbake:

Det går ikke lenger an å parodiere den svenske samtiden.

Märta Stenevi med sinnssyk tegning om svensk fremtid

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.