Miljöpartiet vil at Sverige skal låne 100 milliarder svenske kroner hvert år i ti år fremover. Pengene skal brukes på å forandre været og forhindre global oppvarming.

Det er altså snakk om å øke statsgjelden med hele 1000 milliarder svenske kroner.

– Om vi ska kunna satsa oss ur klimat- och miljökrisen behöver vi göra vår generations största investering och klimatanpassa de system som styr våra offentliga finanser, sier Miljöpartiets talsperson Per Bolund.

Miljöpartiet (MP) presenterte sin klimaplan på partiets landsmøte, som avholdes denne helgen.

Ifølge Bolund kommer kampen for å redde klimaet til å kreve «vår tids största investeringspaket», skriver TT.

Per Bolund er miljø- og klimaminister i Löfvens regjering. Han fungerer også som statsministerens stedfortreder.

Samtidig antyder statsviter Niklas Bolin overfor Aftonbladet at MP kan komme til å trekke seg ut av regjeringen hvis de ikke får gjennomslag for sine viktigste kampsaker.

– Det är fullt teoretiskt möjligt. Man kan inte lägga sig platt. Man måste göra det troligt att man kan sätta det här hotet i verket om man inte får som man vill.

Grön Ungdoms talsperson Aida Badeli har tidligere sagt at MP må ha «røde linjer», og hevder kravet om å verne minst 25 prosent av skogsområdene utgjør en slik rød linje. I tillegg til et forslag om vern av strandsonen utgjør dette følsomme forslag, siden de bryter rett inn i den private eiendomsretten.

Men begge talspersonene, Märta Stenevi og Per Bolund, hevder MP får mest gjennomslag i regjering.

Fria Tider

Les også:

Svensk boligminister vil stanse bruk av sement av hensyn til klimaet

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.