I et intervju med Svenska Dagbladet sier Sveriges miljø- og klimaminister Per Bolund (MP) at han er urolig for sommerens varme og flommen i blant annet Tyskland.

Nå oppfordrer han alle svensker som lider av samme klimaangst som ham å engasjere seg.

– Det är väldigt tydligt att klimatförändringarna är här, sier Per Bolund.

Han og flere andre statsråder møter pressen for å fortelle om sitt arbeid. Bolund mener at Sverige ikke har gjort nok for å bekjempe den påståtte «klimakrisen». Han krever sterkere politiske tiltak og mener at det råder en frykt for å fatte beslutninger.

– Rädslan för att de beslut som vi behöver fatta ska väcka ilska och motstånd, och att man därför inte vågar fatta de besluten.

Bolund forstår at folk nyter det varme sommerværet, men som vanlig er klimaengasjerte politikere ikke bare fornøyde når folk flest koser seg. Det er babyskam, flyskam, kjøttskam, bilskam og nå solskam (noe som gjentar seg hvert år).

– Det är klart att människor är glada när det är fint väder och jag tycker att man ska njuta av sol och sommar. Samtidigt vet jag att många svenskar bär på en oro för framtiden, inte minst barn och unga. Det är sorgligt.

Klimaministeren forteller at han lider av «klimaangst». Han mener politisk engasjement er den beste medisinen.

– Det vet vi från miljöpsykologin att om man har klimatångest så är att agera för miljön ett sätt att lindra den. Man kan göra ett inlägg på sociala medier.

Bolund mener altså at kuren for klimaangst er å skrive noe på Facebook eller Twitter. En annen løsning klimaministeren foreslår, er å melde seg inn i Miljöpartiet.

Miljöpartiet har den siste tiden kjempet mot sperregrensen. Nylig fikk partiet kun 3,5 prosent oppslutning i en meningsmåling fra Novus.

Neste riksdagsvalg i Sverige skal etter planen avholdes 11. september 2022.

Svenska Dagbladet (bak mur)
Samnytt

Også de norske klimaaktivistene liker å påføre oss skam. Les også:

MDG: Vakkert på utsiden, men mørkt på innsiden

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.