Advokatene Ekrem «Kungen» Güngör (42) og Amir «Prinsen» Amdouni (29) er dømt til seks og fire års fengsel for alvorlige forbrytelser knyttet til gjengkriminalitet. De to mennene, som har tjent millioner som offentlige forsvarere, har blitt kalt «nettverkskriminelle i dress».

Södertörn tingrett har dømt Ekrem Güngör til seks års fengsel for forberedelse til drap. Selv om drapet aldri ble utført, anses det ifølge dommen at Günör deltok i forberedelsene til det, og har vært aktiv i å samle inn pengene som trengtes. Han blir samtidig frikjent fra mistankene om grov beskyttelse av kriminelle og bistand til alvorlige narkotikaforbrytelser.

Amir Amdouni blir dømt for å ha bistått til alvorlige narkotikaforbrytelser og dømt for å ha formidlet konfidensiell informasjon, men blir frikjent fra mistanker om grov beskyttelse av kriminelle.

Les mer: Sverige: Advokater siktet – skal ha hjulpet gjengkriminelle med å planlegge drap

Les mer: Apropos utro tjenere. Advokat hjalp Dødspatruljen

I følge tiltalen skal begge advokatene ha formidlet informasjon til det kriminelle Vårbynätverkets leder Chihab Lamouri. Lamouri ble nylig dømt i Høyesterett til 17 år og ti måneders fengsel.

Ekrem Güngör og Amir Amdouni ble tidligere ekskludert fra det svenske Advokatsamfunnet på mistanke om at de hadde fungert som såkalt «enablere» for det kriminelle nettverket ved å gi det juridisk rådgivning. Advokatene skal også ha deltatt i nettverkets kriminelle aktiviteter, noe de nå har dømt for. De to advokatene ble avslørt da det svenske politiet fikk tilgang til dekryptert informasjon fra kommunikasjonstjenester. Bevisene i saken har i stor grad bestått av chatter fra Encrochat.

Ifølge juridiske representanter for de dømte vil dommerne bli anket.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.