Nei, dette er ikke klansjefene i Vårby-nettverket, men noen snille advokater som ville hjelpe sine klansbrødre. De anklages nå av svensk politi for å ha hjulpet kriminelle klansnettverk med hemmelige opplysninger, og for å ha hjulpet dem med å skaffe våpen. Hvilken overraskelse! Foto: © Kickan Nikolic/Advokatfirman Devlet

Uttrykket «söta bror» var en gang vår referanse til broderfolket i øst. Det utrykket har dessverre gått ut på dato. Det er overtatt av klanene, som nå har sine «brødre» på alle nivå i det en gang så trivelige Sverige. «Söta bror» är inte svensk, inte – han er klansbror og har fått svensk medborgarskap. Vi har slike i Norge også.

Klansvirksomheten i Sverige når stadig nye høyder. Avsløringene om hvordan kriminelle klaner, selvsagt med innvandrerbakgrunn, kommer i en jevn strøm; det er ikke lenger nyheter. Expressens sak om to Stockholms-advokater som har lekket opplysninger til det kjente og fryktede klans-nettverket fra Vårby, er slik sett ikke uventet.

De to, Ekrem Güngör (41) og Amir Amdouni (28),  har henholdsvis tyrkisk og arabisk bakgrunn, og må således sies å ha sin egen klansbakgrunn. Ifølge Expressen er begge medeiere i advokatfirmaet Devlet (tyrkisk for stat). På den svenske advokatforeningens nettside tilbyr firmaet juridiske tjenester på kurdisk, tyrkisk, arabisk og flere andre språk.

Advokaterna anklagas: Läcker hemlig polisinfo till gängkriminella

Enligt Expressens uppgifter anförs i JK-anmälan att advokaterna – som tjänat mångmiljonbelopp från det offentliga under 2020 – under smeknamnen ”kungen” och ”prinsen” läckt uppgifter och beskrivit ett polistillslag som att de ”gjort horhus”.

Enligt uppgift till Expressen skriver gängledaren för Vårbynätverket till advokaterna:

”Ni hjälper oss och vi hjälper er.”

De usynlige

Våre samfunn, der rettssikkerheten og prinsippet om at en siktet er uskyldig inntil retten har kommet frem til det motsatte, har blitt en tumleplass for kulturer som ler av våre prinsipper. Én ting er at straffenivået er så lavt at det i seg selv er egnet til å påkalle latter, en annen sak er at alle lovbruddene gir arbeid til mange mennesker, ikke minst til advokatstanden. De to klansadvokatene det er snakk om i denne saken, er et godt eksempel på dette:

Ekrem Güngör och Amir Amdouni arbetar båda på advokatfirman Devlet som ofta förekommer i gängmål. De drog i fjol in mångmiljonbelopp i statlig ersättning för sitt arbete som offentliga försvarare.

Under 2018 och 2019 betalade staten ut elva miljoner kronor till Ekrem Güngör för uppdrag som offentlig försvarare, vilket placerade honom på femte plats över landets mest välbetalda, i en granskning som Dagens juridik gjort. I 2020 års genomgång hamnade han på plats sju. (Expressen)

Document har ofte fått kritikk for at vi fokuserer på enkeltstående kriminalitet, gjerne voldskriminalitet som involverer innvandrere. Den kritikken tåler vi godt, men både vi og pressen for øvrig burde bli mye flinkere til å dekke kriminaliteten som ikke er så synlig og så åpenbart brutal som for eksempel den voldtektssaken som nå pågår i Oslo tingrett:

Vi kunne ha laget flere titalls saker per dag om grov voldskriminalitet i Norge, Sverige og Danmark. Men ikke har vi kapasitet, og ikke tror vi alle leserne har ork til å lese om all denne volden. Det blir for mye, så mange snur seg vekk, utmattet av volden og vissheten om at det kan koste dem dyrt å bryte med likegyldigheten politikerne og de toneangivende mediene håper på.

Politikere og medier reagerer helst bare når det gir dem en anledning til å fremstå som «dydsposører». At de dermed gir grobunn til at klaner, kriminelle strukturer og ungdom som står i spagat mellom sitt nye hjemlands «kosekultur» og klanskulturen de er født inn i, faller dem ikke inn. Derfor fortsetter de å minnes Benjamin Hermansen, som ble drept i det som fremsto som et rasistisk drap på Holmlia i 2001. Selvsagt var det både avskyelig og trist, men dessverre har det blitt mange Benjamin-er siden den gang.

Make no mistake: Dette får vi fordi vi, det norske samfunnet, ikke tør eller ønsker å bruke virkemidler som kan knekke klanene.

To drap på Holmlia – to reaksjoner

«Svenske tilstander»

Mye har vært sagt og skrevet om «svenske tilstander». Vel er det naturlig at vi ser over grensen til vårt nærmeste naboland, for så å «være enige om» at det er så mye bedre her til lands. Vel, da lurer vi oss selv igjen og igjen.

For det første er det ikke mye bedre i Danmark, og Documents lesere vet i det minste at i Tyskland har klanene fått sete i nasjonalforsamlingen. Vi kunne ha fortsatt å ramse opp det ene vesteuropeiske landet etter det andre som alle sliter med klanskulturen som uvilkårlig resulterer i klanskriminalitet som våre «kosekulturer» ikke evner å få bukt med, men gå heller i vårt arkiv og les!

Senest sist uke fikk vi se et utslag av denne klanskulturen også her i vårt selvgode Norge:

Ber om ti måneders fengsel for den korrupsjonstiltalte advokaten Abdelilah Saeme

Når skal nordmenn slutte å tro på styresmaktenes sannhetsministerier!

Norsk akademia hadde en gang intellektuelle av internasjonal betydning. I dag regjerer woke-infiserte liksom-akademikere med fordypning i «Kjønnsmangfold og seksuelt mangfold» fra Universitetet i Agder og desslike.

Norsk presse hadde en gang folk med karakter og integritet, som Erik Bye, som Arne Skouen, Major CC i Morgenbladet og Åshild Ulstrup. I dag finnes få norske journalister som evner å heve seg over vår enfoldige presse, som i mangel av en Trump som prügelknabe, på ny lager leke-debatt om korona-nedstengningene.

Jeg gremmes!

Klanskriminaliteten etser vårt samfunn i stykker, men ikke tro at politikerne vil gjøre noe med det! Du må selv si ifra at nok er nok. Det er ditt land det handler om!

 

Her er to bøker du bør lese for å forstå mer av din samtid og hvor vi er på vei. På forlagssiden finner du enda flere viktige bøker!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂