En kvinne er brakt til sykehus med moderate skader, etter at en håndgranat ble kastet inn i «feil» leilighet i Rotebro, nord for Stockholm.  Svenske mediers dekning er like oppsiktsvekkende som selve hendelsen. Sverige lider.

Sverige har hatt den blodigste sommeren i moderne tid, men volden fortsetter uforminsket.

Ifølge den svenske politiloggen ble nattens eksplosjon varslet kl 03:34:

Något har smällt i eller utanför en bostad i Rotebro. Det är i nuläget oklart vad och en person är skadad.

Polis är på plats för att ta reda på mer. Det är materiella skador på huset/bostaden och en person i bostaden är skadad och får åka ambulans till sjukhus.

Bostaden och området runt om kring är avspärrat och kommer att undersökas av kriminaltekniker och bombtekniker.

Aftonbladet har saken høyt oppe på sin nettside, og med en relevant tittel:

Uppgifter: Handgranat inkastad – i ”fel” lägenhet

Enligt Aftonbladets uppgifter ska det vara en handgranat som kastats in och detonerat i den avspärrade bostaden.

Men handgranaten riktades mot fel lägenhet, enligt polisens teori, och nu har en oskyldig familj drabbats, uppger Aftonbladets källor.

– Det känns mycket otäckt, säger Sonja, boende i området.

Dette burde være en toppnyhet i alle svenske medier, men klans- og gjengvolden som berører hele Sverige skal tydeligvis ikke få lov til å ødelegge siste nytt om det svenske statsbudsjettet, hvem som vil overta etter Löfven, eller om at en svensk biskop slår larm fordi Alternativ for Sverige fikk én prosent i det svenske kirkevalget.

Mandag morgen var saken vanskelig å finne hos Expressen, men de har nå oppdatert sine nettsider med en en sak der de viser til Aftonbladets opplysninger.

Skjermdump: Expressen

Den svenske rikskringkasteren, Sveriges Television, har så langt bare publisert saken på sine lokal-sider, med en tittel som fortjener å bli gjengitt:

Misstänkt detonation i Rotebro

SVT fikk med seg at en kvinne ble skadet, det skal de ha, men slikt er tydeligvis ikke lenger noen riksnyhet i nabolandet.

Något smällde i eller utanför en bostad i Rotebro vid 03.30 natten till måndag och en skadad kvinna har förts till sjukhus. Polisen utreder nu vad som orsakat smällen och bombgruppen är tillkallad. (SVT)

Blar man seg forbi budsjettsakene og videre nedover på SVTs sider kan man likevel ikke unngå å finne tegn på at de svenske tilstandene forlengst har ødelagt det en gang så hyggelige Sverige. Men, merk: Det er også rubrisert under «Lokale nyheter»:

Skjermdump: SVT

En stark känsla av obehag lämnades kvar hos en kvinna som kallades till domstol för att vittna mot gängkriminella. Inför de åtalade och en stor skara av deras vänner fick hon framträda med sitt fullständiga namn och adress. Bara timmar efter rättegångens slut fick hon bilen vandaliserad. Nu hoppas hon att skyddet för vittnen ska stärkas. (SVT)

Det er lov å håpe, men noen har gitt opp:

Syrisk butikkinnehaver vil flytte fra Sverige: – Her er det ikke trygt lenger

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂