Det er travle dager og netter for svensk politi. Siste døgn sto grove forbrytelser i kø rundt om i landet. Foto: Staffan Claesson/TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Døgnet torsdag til fredag denne uken har vært preget av stygg og brutal kriminalitet i Sverige. Tilstanden later til å gå fra vondt til verre. Inntrykket av en nasjon i dyp krise forsterkes.

Det går ikke lenge mellom hver gang det rapporteres om nye tilfeller av vold, brutalitet og ren, skjær grusomhet i vårt naboland. Denne uken har i så måte vært «som vanlig», men samtidig temmelig uvanlig i forhold til hva man fra tidligere av har vært vant med i skandinaviske samfunn. Det er nye tider nå.

Her er en oppsummering av «hendelser» fra siste døgn:

Først skal vi til byen Eslöv i Skåne. Der ble natt til fredag en gutt grovt mishandlet av det som beskrives som en «ungdomsgjeng».

Fria Tider omtaler det som skjedde:

«En 13-årig pojke rånades och misshandlades av fyra maskerade gärningsmän i västra Eslöv under natten till fredag. Gärningsmännen tog pojkens mobiltelefon och nycklar», skriver polisen på sin hemsida.

Det var offerets mor som meldte fra om saken:

«Det var vid 01.30-tiden som en mamma larmade polisen om att hennes 13-årige son nyss blivit misshandlad och rånad av fyra maskerade gärningsmän i Eslöv. Gärningsmännen tilltvingade sig pojkens mobiltelefon och nycklar.»

Gjerningsmennene var åpenbart eldre enn offeret:

«Enligt Kvällsposten var det äldre ungdomar som rånade 13-åringen.

– Det ska röra sig om fyra personer i åldrarna 15 till 16, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisregion syd, till tidningen. Ingen har dock gripits.»

En 13-åring mishandlet og ranet i Eslöv, altså. Noe ytterligere signalement av de eldre ungdommene er ikke gitt.

Neste sak er også av den grove sorten. Nå var det en 18-årig jente i Uppsala det gikk ut over:

«En ung kvinna utsattes för en grov misshandlas på Stora torget i Uppsala i natt. Hon har fått sparkar i huvudet och fick föras till sjukhus. Två ännu yngre personer är gripna», skriver Fria Tider.

Avisen beretter:

«Det var strax innan 02 i natt som polisen larmas om en pågående misshandel på Stora torget i Uppsala. Offret visade sig vara en 18-årig kvinna som sparkats i huvudet.

– Den här unga kvinnan har bland annat fått sparkar i huvudet. Hon förs till sjukhus av polisen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Mitt, till Aftonbladet.

Polisen lyckades gripa två personer på platsen, en man och en kvinna som är något yngre än målsägaren, skriver polisen på sin hemsida. Efter förhör har båda två släppts men misstankarna om grov misshandel kvarstår.»

De mistenkte er løslatt. Ytterligere signalement er heller her gitt.

Til slutt oppsummeres døgnet med et smell  –  i den sterkt kriminalitetsbelastede byen Malmö, en by med over  40 prosent andel av første- og annengenerasjons innvandrere.

Her gikk det nok en gang hardt for seg. I Malmö tas det gjerne kraftige virkemidler i bruk når man skal ordne opp i de «uoverensstemmelser» som lett oppstår i en by med denne typen befolkningssammensetning. Slik lyder overskriften til saken i Fria Tider:

«Butik sönderbombad i centrala Malmö – väckte familj tre kilometer bort»

Avisen forteller videre:

«En kraftig sprändladdning detonerade utanför entrén till ett växlingskontor i Malmö i natt. Huset och bilar utanför förstördes. Bomben var så kraftig att personer flera kilometer därifrån vaknade av smällen.»

Enligt SVT Skåne var smällen så kraftig att både fastigheten och bilar utanför skadades.

– Det verkar som att man placerat en sprängladdning utanför en butik, säger Mikael Lindh vid polisen till SVT.

Enligt andra vittnen som bor i närheten av bomben var den så kraftig att den fick golvet på fjärde våningen att vibrera.»

Ingen er så langt pågrepet i denne saken. Helgen står nå for døren i Sverige.

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.