Natt til fredag eksploderte nok en bombe i Malmø, den niende i rekken. Det er snakk om kraftige eksplosjoner.

Selv Aftenposten finner grunn til å rapportere om seriebombene. Man spekulerer i om det er en sammenheng, at samme gruppe står bak. Hva skal i så fall være motivet? Hans O Torgersen er på shaky grunn.

Politiet i Malmö jakter på seriebomber
Etter ni bombeangrep mot blant annet restauranter og videobutikker mistenker politiet i Malmö i Sverige at en seriebomber står bak.

Det høres ut som en ny lasermann skulle kunne stå bak, men så heter det lenger ned at det må handle om en gruppe. Kanskje gjerningsmennene er å finne i helt andre miljøer?

Profilen på artikkelen er at dette er ekstremt.

Men slike eksplosjoner bare er en i rekken av ekstremer i dagens Sverige. Man trenger bare kaste blikket på «mest lest» eller «siste nytt», før man ser varsellampene lyse:

En 12-årig flicka våldtogs vid S:t Eriksplan i centrala Stockholm på fredagskvällen.
Flickan skulle besöka en vän när hon plötsligt överfölls, skriver Expressen.
– En för flickan okänd man våldtog henne i en trappuppgång, säger Anders Molin, stationsbefäl på Norrmalmspolisen, till TT.

Ett 30-tal poliser sökte efter gärningsmannen på fredagskvällen. På lördagsmorgonen hade ännu ingen misstänkt gripits.

12-årig flicka våldtogs i Stockholm

Eller:

Sex personer till sjukhus efter knivbråk på bröllop

Flera personer knivskadades vid ett bröllop som urartade utanför Eslöv på lördagseftermiddagen. En 52-årig man är misstänkt för mordförsök och grov misshandel.
Ett bröllop på Trollenäs slott utanför Eslöv urartade på lördagseftermiddagen.

Av ännu oklar anledning ska ett tumult ha uppstått mellan en 52-årig man och flera av de andra gästerna.

I samband med bråket ska 52-åringen ha knivskadat flera personer. Bland annat ska en person ha blivit knivhuggen i magen.

Sex personer, fyra män och två kvinnor, fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund. Ingen uppges vara livshotande skadad.

Två av dem som fördes till sjukhus uppges vara allvarligt skadade, tre lindrigt skadade och en av dem kunde lämna sjukhuset på lördagskvällen.

Bland dem som fördes till sjukhuset fanns även den misstänkte 52-åringen. Mannen uppges ha fått skallskador i samband med tumultet.

Svenske journalister skriver med straight face om hendelser som burde få hårene til å reise seg: hvem går med kniv i et bryllup? Hva slags forsamling er det hvor en krangel resulterer i seks knivskadde?

Leserne vet at det ikke handler om svensker, og journalistene vet at leserne vet, men de får seg likevel ikke til å skrive hvilke miljøer det gjelder. Slik forvandler de en kriminell handling til en politisk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂