Her er det Göteborgs-politiet som har sperret av en gate i forbindelse med et gjengrelatert drap på åpen gate i Göteborg 3. mai i år. Nå har gjengene, de klan-baserte gjengene, begynt med sine egne veisperringer. Foto: Skjermdump Expressen

At rivaliserende, kriminelle gjenger i Göteborg nå har begynt å opprette egne veisperringer på natters tider er et nytt varsel om at den svenske statens voldsmonopol er i fritt fall. At hele bydeler i Sveriges holdes i et jerngrep av utenlandske klaner, er ingen nyhet, men like fullt forties den. Hvor lenge skal dette skuespillet få fortsette?

Ifølge SRs P4 ble biler som kjørte inn og ut av bydelen Hammarkullen i forrige uke, kontrollert av en av gjengene. Politisjefen i Stor-Göteborg, Erik Nord, er bekymret, men selv ikke han tør å innrømme at nettverkene er klan-baserte og følgelig ikke-svenske. Tildekkingen fortsetter.

Uppgift: Kriminellt nätverk upprättade vägspärr

De senaste skottlossningarna i Backa och Biskopsgården misstänks vara en del av en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar.

Enligt uppgifter till P4 Göteborg hade en av grupperingarna upprättat vägkontroller där de kontrollerade bilar som körde in och ut ur Hammarkullen förra veckan.

“Det är helt oacceptabelt, det är polisen som står för ordningshållningen i samhället och inte nätverk, säger polischef Erik Nord.

Eskaleringen av vold og kriminalitet har fått politisjef Erik Nord til å innføre kode «rødt», og han har nå hatt samtaler med ordfører og rådmann for å få politikere og forvaltning til å forstå alvoret.

Den senaste tidens skottlossningar och bilbränder i Göteborg tros vara en del av en pågående konflikt mellan två kriminella nätverk. Polisen har nu inlett en så kallad ”särskild händelse”, som innebär att mycket stora resurser kan sättas in.
– Vi måste snabbt kyla ner den här konflikten, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.

Redan efter torsdagens skjutning informerade Erik Nord kommunstyrelsens ordförande Axel Josefsson och stadsdirektören Eva Hessman om utvecklingen.

– Då får jag med både politiken och förvaltningen. Det är bra om de förstår att vi nu ser en förhöjd temperatur, säger Erik Nord. (Eskalerande våldsspiral oroar polischef Erik Nord, SVT)

Politisjefen ser alvoret, men veier sine ord på gullvekt:

– Det som gör situationen så allvarlig är att vi bedömer att risken för fortsatta våldsbrott är förhållandevis eller till och med väldigt hög, säger Erik Nord.

Det låter extremt allvarligt. Bör allmänheten vara bekymrad?

– Både ja och nej. Det är alltid farligt med skottlossningar på allmän plats och det har förekommit att människor blivit skjuta av misstag. Så man kan inte säga att det är riskfritt. Det finns absolut en risk. Men man ska heller inte överdriva det hela, säger Erik Nord.

Ordene som tildekker

Rapportene fra det offisielle Sverige er som et vagt ekko av den norske offisielle holdningen til kriminaliteten som har fulgt i masseinvandringens spor. Det tales, skrives og rapporteres i koder. Enten det er en inder som blir tatt for spionasje, eller en somalisk asylsøker som tenner på kirker fordi han ikke liker at noen har krenket hans religion, skal de ikke identifiseres. De er alle «nordmenn». Som kollega Thuestad nylig skrev:

Det spørsmålet får vi selvsagt aldri noe svar på, så la oss se videre på den svenske statskringkastingens kodespråk. Uthevelsene er gjort av oss:

Enligt Göteborgs-Posten började konflikten på Bäckebolsvägen i Hisings Backa den 12 augusti, då två män som tros tillhöra Backagänget avlossade skott mot personer i ett släktnätverk från Angered efter ett bråk vid en bensinstation. När erbjudanden om en uppgörelse inte antogs, kom snart hämnden i form av en skottlossning på Akkas Gata. Och så har det fortsatt – nu senast med en skottlossning på Friskväderstorget. (SVT)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Angereds-slekten, eller Angereds-familien, heter ikke Svensson eller Jönsson, om noen skulle tro det. Vi i Document har skrevet om Angered i flere år. Her noen av våre 249 artikler fra arkivet (les og del gjerne på nytt):

Siden mange i Norge har bestemt seg for, uten å ha lest oss, at Document ikke er troverdige nok, anbefaler vi disse å lese boken Familjen, av den prisbelønte svenske journalisten Johanna Bäckström Lerneby. Her kan vi alle lese om disse klan-baserte nettverkene.

Som familjen Ali Khan fra Angered:

Under mer än ett decennium har den prisbelönta journalisten Johanna Bäckström Lerneby följt familjen från Angered utanför Göteborg. Nu berättar hon om hur de kontrollerat en hel förort med 50 000 invånare. Och vad som händer när svenska myndigheter går samman för att försöka slå ut det som kallas det »parallella samhället«.

Boken er utgitt i år, og fikk svært gode anmeldelser.

Familjen är en bragd. Ett enastående journalistiskt arbete som måste få genomgripande betydelse … Den ihärdighet hon visar med sin enorma research, den glöd som pyr under det här reportaget, gör boken magnetisk. Det går inte att släppa den. Jag läser var jag går och står tills den är slut. Och jag är omtumlad. Det här är också Sverige.” Maria Schottenius, Dagens Nyheter

Boken handler om én familie i Angered og Sverige, det er riktig. Men boken kan og må også leses som et bilde på et Skandinavia i forfall. Vi vet, politiet vet og mange av våre politikere vet, at kosovo-albanske, somaliske, tsjetsjenske og afghanske kriminelle, noen i mafia-nettverk, andre ikke, styrer mye av kriminaliteten også i Norge.

Hvor lenge skal politikerne og de såkalte hovedstrømsmediene få lov til å dekke over dette? Når kommer sammenbruddet?

 

Kjøp Halvor Foslis bok her, nå i nytt opplag!

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.