Mandag ble 11 klansmedlemmer dømt til mellom to og fire måneders fengsel etter torgslaget mellom to rivaliserende innvandrergrupperinger i Hjällbo i Angered, som ligger nord for Gøteborg sentrum, fredag 28. mai i år.

32 personer omhändertogs under upploppet, tre greps och ytterligare gripande följde. På måndagen föll domen mot elva personer som stått åtalade för våldsamt upplopp den aktuella dagen. Fem av de åtalade kan länkas till Hjällbonätverket. De sex övriga tillhör en annan välkänd släkt i Hjällbo. Samtliga dömdes till fängelsestraff i mellan 2 och 4 månader. (SVT)

Seks av de dømte tilhører det såkalte Hjällbo-nettverket, som knyttes til Ali Khan-nettverket i Angered, rett nord for Gøteborg. Denne klanen er såkalte mardinli-arabere, og har i årevis terrorisert hele bydelen. De fem andre tilhører den såkalte Backa-gjengen, en broket forsamling hardkokte kriminelle som antas å være ledet av en Mohammed Selman, som nylig ble dømt til åtte års fengsel for å ha stått bak Sveriges største cannabis-fabrikk.

Så kontrollerar familjen en hel förort
Det pratas om parallellsamhällen – med sämre skolor, arbetslöshet, skjutningar, vittnen som tystas och en polis som står maktlös. I många förorter finns starka familjer som är beredda att ta vid när samhället sviker. (Aftonbladet – betalingsmur)

Gjengkrigen i Gøteborgs-området har pågått i årevis. Ved flere anledninger har klanene opprettet egne veisperringer inn og ut av bydeler for å hindre medlemmer fra de rivaliserende klanene å ta seg inn på «deres territorium». Kampen om territorier for salg av narkotika har resultert i utallige gjengoppgjør, med flere drapsofre. Bare siden torgslaget i mai har det vært minst tre drap som kan knyttes til denne klanskrigen i Gøteborg.

Här drabbar grupperingarna samman i Hjällbo (SVT)

Elva döms till fängelse i Hjällbo-upplopp (Aftonbladet)

Les også:

Svensk politi snakker ut: – En vanlig Svensson får böter – men inte de gängkriminella

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.