Kriminelle gjenger står blant annet bak påsatte branner, eksplosjoner og tilsvarende hendelser. Skjermbilde fra SVT.    

Gjenger med innvandrerbakgrunn utøver massiv kriminalitet i Sverige. Men myndighetene nøler med utvisninger. Nå vil til og med de kriminelles egne foreldre ha dem ut av landet.

Sverige rystes av økende og grov kriminalitet. Vold, tyverier, ran, voldtekter og drap rapporteres så å si daglig inyhetene.

I en rekke byer lyder det av av hyppige bombeeksplosjoner og skuddsmell, ofte salver fra automatvåpen. Det minner til dels om krigstilstander.

De svenske politimyndighetene gjør så godt de kan, men står i praksis mer eller mindre maktesløse overfor utviklingen. De er bundet på hender og føtter av liberale lover og mild rettspraksis, og  reaksjonene mot de kriminelle gjør lite inntrykk på de kyniske gjengene.

Document har omtalt denne utviklingen en rekke ganger, blant annet her.

Mange innbyggere tar til orde for at flere av de kriminelle utvises. Det virker å være det eneste som kan nytte. Nå kommer dette kravet også fra et nokså uventet hold, nemlig moren til en kriminell innvandrer.

Aftonbladet skriver om den nokså oppsiktsvekkende bønnen fra en muslimsk kvinne i stadig mer innvandrertette Göteborg:

50-åriga Fatima i Hjällbo har en lösning på gängkriminaliteten i området – hon vill utvisa dem. Även sin egen son. ”Han gör inte bra saker”, säger hon.

Kvinnen bor i dem bydelen som av mange kalles «gettoen» Angered, der hverdagen preges av stadig mer kriminalitet utført av «nye svensker». Hun har åpenbart fått nok av det som foregår, også fra hennes egen familie:

– Ni kan utvisa min son. Jag är den förste som skriver på pappret i domstolen, säger Fatima till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver videre:

Även om hennes son inte är dömd för något brott så är hon säker på att han är kriminell och jobbar för de kriminella gängen i området.

Kvinnen mener det er på tide å bli kvitt slike gjenger som ødelegger så mye for andre:

Fatima anser att utvisning är det mest effektiva sättet att få stopp på kriminaliteten. För på plats i sina hemländer kan de kriminella inte längre bete sig hur de vill, som i Sverige.

– Då skulle det bli förändring. Det är jag säker på, säger Fatima, som egentligen heter något annat, till Aftonbladet.

De landene mange av disse kriminelle opprinnelig kommer fra, praktiserer gjerne en helt annen form for justis overfor denne typen forbrytelser enn det som er vanlige i Sverige. Land i Midtøsten, Nord-Afrika og Asia er i liten grad kjent for et liberalt og «dumsnilt» rettsvesen.

Les også: Gjengene i Sverige viser null respekt: – Ser på politiet som «irriterende fluer»

Viktige bøker fra Document forlag: 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Kents bok her!