Lesere av spalten til Peter Kadhammar i Aftonbladet får servert rene ord for pengene i dag. Han har pratet med tyrkiske kvinner ,bosatt i Sverige, som er svært kritiske til multikulturen. Hva er egentlig multikultur?

Religiøse fundamentalister tar over kontrollen og områder i de svenske byene fremstår som Midtøsten. Tyrkiske kvinner i Sverige våger å påpeke det som Sverigedemokraterna er foraktet for.

Necla är aggressivare och samtidigt mer skämtsam. Hon fnyser när jag nämner ordet mångkultur.
– Förklara vad det betyder! Det är skitprat.
Zeliha var tidigare förtroendevald i Vänsterpartiet, Necla är fortfarande med i partiet. De har varit aktiva inom föreningar och politik sedan de kom till Sverige, de har arbetat och kämpat sig in i samhället.
– För tio år sedan var det arbetslöshet och fattigdom som begränsade människornas utrymme, säger Zeliha. Nu har religionen tillkommit. Fundamentalisterna tar över vår stadsdel. Det började med de stora flyktingströmmarna för tre fyra år sedan.
Hon berättar om flygblad som stödde morden på satirtecknare i Frankrike, om barn som uppfostras i strikt religiös anda, om unga kvinnor som vill flytta för att komma undan kontrollerande bröder och om unga män som leker patriarker och ger sina mödrar order.
– Kvinnorna får inte arbeta även om de vill! säger Necla.

—-

– Här är grönt och jättevackert. Husen är nyrenoverade. De är lika bra som andra hus i Stockholm. Kanske bättre. Men när jag bjöd hit min systerdotter från Turkiet sa hon: «Moster, du bjöd mig till Sverige men jag kom inte till Sverige. Det är som Mellanöstern här.»

—-

– Alla mina svenska kompisar är rädda för att kallas rasister och islamofober, säger Zeliha.

—-

– Vi vill inte ha ett mångkulturellt samhälle, säger Necla. Vi vill vara med i det s v e n s k a samhället

Aftonbladet