En 40-åring ble skutt og drept utenfor et kjøpesenter i Göteborg søndag. Fem havnet på sykehus. Gjengoppgjørene skjer på åpen gate.

En stor polisinsats pågår i Hjällbo i Göteborg efter en skjutning på en parkering vid ett köpcentrum på söndagseftermiddagen.

En man i 40-årsåldern har dött och fem personer vårdas på sjukhus. En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord.

De kriminelle nettverkene involverer flere og flere mennesker. Store summer står på spill. Klantilhørigheten gjør at vold må hevnes.

Fredag kom det til det svenskene kaller «våldsamt upplopp» da 100 personer tørnet sammen på torget ved Angered. Her ligger to nettverk i krig, og de har innført kontrollposter for å holde rede på hvem som reiser ut og inn av området.

Händelsen har koppling till fredagens tumult då uppemot 100 personer deltog i ett våldsamt upplopp i samma område. Mängder av människor slogs på torget och 32 personer omhändertogs av polis och tre personer anhölls.

– Det är två stora kriminella nätverk som verkar i Angered och området runt Hjällbo som är i konflikt. Vi vet inte motivet bakom varken fredagens upplopp eller dagens skjutning. Vi arbetar nu med att utreda vad som varit upprinnelsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Nettverkene tar loven i egne hender, og deler av Sverige blir lovløse områder.

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.