Foto: TT / NTB scanpix

Det pågår voldsomme opptøyer mot politiet i Malmö. En folkemengde på 300 personer har gått til angrep etter nyheten om koranbrenning tidligere på dagen.

Ett våldsamt upplopp pågår i Malmö efter att protester mot en koranbränning eskalerat. Polisen har skingrat en folkmassa på 300 personer och läget är oroligt i området längs Amiralsgatan.

– Det är ett samlat angrepp mot polisen just nu. Vi utsätts för stenkastning, säger Rickard Lundqvist från Skånepolisen.

Danske Rasmus Paludan ble nektet å demonstrere i Malmö, og ble nektet innreise, men noen av tilhengerne kom seg inn likevel.

Det ble brent en Koran i Emilstorp, og senere dukket danskene opp på torget i Malmö. Først forsøkte to dansker å tenne på en koran. De ble anholdt før de kom så langt.

Deretter begynte to dansker å sparke fotball med en paperbackutgave av Koranen. Malmöboere trodde ikke sine egne øyne. Slikt er ikke vanlig kost i Sverige.

Det samlet seg mye mennesker. Lenge var det rolig, men mot kvelden eskalerte stemningen.

Men under kvällen eskalerade protesterna. Enligt Rickard Lundqvist började de urarta på ett sätt som gjorde att polisen valde att aktivt stoppa demonstrationen och folkmassan har skingrats från Amiralsgatan.

Läget i området är nu oroligt och föremål kastas mot polispersonal, berättar han.

– Just nu pågår ett våldsamt upplopp. Det är en rubricering där man angriper bland annat polis. Det är vad som sker just nu.

Det var provokunstneren Dan Park som inviterte Paludan til Malmö. Men utpå fredagen kom beskjeden om at han var nektet innreise, og det forbudet gjelder i to år.

Flera gripna efter att ha sparkat på koran i Malmö

 

Dette kommer rett inn i tv-stua:

Islamistene feirer opptøyene med meldinger på Facebook:

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂