Den danske politikeren Rasmus Paludan hadde fått tillatelse til å holde en sammenkomst i Linköping i forbindelse med en koranbrenning. Resultatet var opptøyer, allerede før noen koran var brent.

Fria Tider beskriver hva som skjedde.

Ett våldsamt upplopp har utbrutit i Linköping i samband med en koranbränning anordnad av den danske islamkritikern Rasmus Paludan.

En kvart innan koranbränningen skulle börja rapporterade polisen om «individer på platsen som uppträder maskerade och kastar sten mot polisen».

Klockan 15:34 meddelade polisen att situationen hade urartat till vad man betecknar som ett våldsamt upplopp.

Politiet ble angrepet, og politibiler er skadet, det er vanskelig å komme seg fram i området med bil, og politiet sier de er på plass med store ressurser i et forsøk på å få kontroll over situasjonen.

Ett vittne som är på plats i Linköping uppger för Aftonbladet att det är väldigt rörigt på platsen.

– Jag såg inte en enda hel polisbil. Det är köer i varenda korsning i närheten, säger vittnet.

– Just nu handlar det om att få kontroll på de individer som gått till angrepp mot polisen, säger Åsa Willsund, presstalsperson for politiet til Aftonbladet.

Redningstjenestene er på plass, og minst to bilbranner måtte slukkes. En politibil skal ha blitt ødelagt av brann.

Aftonbladet har en film fra hendelsen som du kan se via denne linken. Fria Tider sier i klartekst at det var muslimer som stod bak opptøyene, men dette nevnes ikke i Aftonbladet, som bruker ordet personer og individer.

Vi har fått tillatelse til å dele denne videoen, som er filmet av Nina Drakfors.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.