Demonstranter har satt fyr på en politibus i Sveaparken i Örebro 15. april 2022. Foto: Kicki Nilsson /TT / NTB.

I Örebro er minst åtte politifolk blitt skadet, flere politibiler satt i brann og en politibil blitt kapret av demonstranter som protesterer mot Rasmus Paludans planer om koranbrenning i byen fredag kveld, skriver Aftonbladet.

Paludan, som leder det anti-islamske danske partiet Stram Kurs, hadde fått tillatelse til å holde et offentlig møte i Örebro, opplyser den svenske avisen. Men det falt ikke i god jord hos alle:

Det har lett till stora oroligheter i staden. Strax efter 19.30 fattade polisen beslut om att upplösa sammankomsten ”med anledning av det allvarliga säkerhetsläget”.

Formålet med å oppløse arrangementet er å roe ned stemningen, opplyser politiet, som ikke desto mindre har avfyrt varselskudd.

Polisen uppgav först att fem poliser skadats.

– Det är ytterligare tre, fyra skadade poliser, alla har lindriga skador. Det är till exempel armbrott och poliser som blivit träffade av stenar, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

Demonstrantene ser ut til å ha forberedt seg på å bruke vold:

Flera fynd har gjorts under kvällen, bland annat en kolsyrepistol och ett större lager med stenar.

Over 200 personer har demonstrert i Örebro, og flere av dem har kastet stein på politiet, skriver Aftonbladet, som har offentliggjort en video der man ser at det hagler med steiner i luften.

Stenar och bangers har kastats. Personer har försökt ta sig igenom polisens avspärrningar, och rivit ner kravallstängsel.

– Det är väldigt stökigt här och det är stora oroligheter. Större grupperingar har rivit sönder kravallen, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

Situasjonen er alvorlig, og politiet gjør sitt ytterste for å håndtere den, sa Qudhaib.

I 18.30-tiden ble det rapportert at politiet trekker seg tilbake, og at situasjonen preges av fullstendig kaos.

På et opptak fra Örebro som er offentliggjort av Samnytt, kan man høre at urolighetene ledsages av utbruddet «Allahu akbar».
I Rinkeby i Stockholm har det også vært opptøyer, og politiet har der arrestert åtte personer, skriver Expressen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.