Politi og ambulansepersonell tar hånd om en person som er blitt skutt i benet under opptøyene i Navestad i Norrköping den 17. april 2022. Foto: Stefan Jerrevång /TT / NTB.

Tre personer er blitt skutt av politiet i forbindelse med opptøyene i protest mot Rasmus Paludans planlagte, men ikke gjennomførte koranbrenning i Norrköping søndag, opplyser kilder til lokalavisen Norrköpings Tidningar.

Skuddene skal ha falt i svært truende situasjoner for politiet, skriver Expressen:

De tre personerna ska ha skjutits av polisen när poliser hamnade i underläge och attackerades i vad som uppges ha varit en mycket hotfull situation, enligt en källa till nt.se.

Ingen av de tre skal ha livstruende skader.

Politiet dementerte først at tre personer var blitt skutt, men har siden bekreftet det, skriver Aftonbladet.

Tidligere på dagen hadde politiet avfyrt varselskudd mot de voldelige demonstrantene, som kastet stein på politiet og satte kjøretøyer i brann.

NTB skriver:

– Rundt 100–150 personer opptrer veldig aggressivt overfor politiet. Flere personer har kastet stein mot politiet og politibiler, sier polititalsperson Åsa Willsund til Norrköpings Tidningar.

Maskerte personer antas å ha brutt opp brostein fra gaten.

Politiet bruker droner til å holde oversikt over bydelen.

I Linköping er det uroligheter av samme type:

Politiet er også på plass i Skäggetorp i Linköping, der det også var varslet koranbrenning. Aftonbladets reporter beskriver situasjonen på stedet som urolig, og ved 15-tiden skriver avisen at det er kastet stein mot politiet.

En politimann er såret. Politiet bruker droner til å få oversikt over bydelen og anslår at rundt 200 personer deltar i bråket.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.