Det kom til voldelige opptøyer på Rosengård i Malmö, hvor et stort antall biler ble satt i brann og det ble kastet stein mot politiet.

Dramaet utspilte seg bare timer etter opptøyene i forbindelse med en koranbrenning, skriver Expressen.

Flere biler og en miljøstasjon ble stukket i brann i Malmö-bydelen Rosengård søndag kveld.

Politi og redningstjeneste ble møtt med steinkasting da de ankom.

Ved midnatt natt til mandag var det fortsatt mange mennesker på stedet, men stemningen hadde da roet seg, ifølge svensk politi.

– Steinkastingen mot politi og redningstjeneste har stanset helt, men det brenner fortsatt i papirdunker og flere biler, samt en miljøstasjon, sa politiets pressetalsperson Evelina Olsson ved midnatt.

Politiet hadde da ingen meldinger om at noen var blitt skadd i tumultene.

Politiets pressetalsperson Patric Fors kan ikke svare på om bilbrannene og steinkastingen i Rosengård er knyttet til koranbrenningen tidligere søndag.

– Det er for tidlig å si, uttaler Fors.

Pågripelser og steinkasting under koranbrenning i Malmö

Rundt hundre personer møtte tidligere søndag opp for å protestere mot Salwan Momika, som brente et eksemplar av Koranen i bydelen Värnhem.

Stemningen var hissig, og flere arge muslimer prøvde å ta seg forbi politiets sperringer.

Ifølge en fotograf fra det svenske nyhetsbyrået TT ble det kastet steiner og flasker mot Momika. Etter rundt 45 minutter avbrøt han aksjonen og ble kjørt bort i en politibil.

Tre personer ble pågrepet, og ytterligere et titall ble tatt hånd om av politiet da Momika og en annen mann sparket Koranen mellom seg og tente på den. Det ble utøvd vold også mot politiet under pågripelsene.

Søndag kveld iverksatte politiet kameraovervåking med droner i Rosengård. Kameraovervåkingen skal gjelde fram til klokken 23 tirsdag.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.