Petra Stenkula, politiområdesjef i Malmö, ser en sammenheng mellom søndagens koranbrenning og det påfølgende bråket i bydelen Rosengård. Blant beboere som SVT Nyheter Skåne har snakket med er det sinne mot at politiet gir tillatelse til koranbrenning.

Politiet får kritikk av beboere i Rosengård for ikke å ha gjort nok under urolighetene, hvor det ble kastet steiner mot politiet og biler ble brent.

Ingen er likevel pågrepet etter de store ordensforstyrrelsene søndag kveld og natt til mandag. Stenkula beskriver hvordan politiet forsøkte å foreta pågripelser, men arbeidet ble vanskeliggjort da de fikk kastet steiner mot seg. På spørsmål fra SVT sier politileder Petra Stenkula at hun «blir trist» over steinkasting mot politiet og påtenning av biler.

Rosengård kommunepoliti sendte mandag kveld ut en e-post til foresatte via skolene for å holde barna hjemme om kvelden.

«Det er et rutinemessig tiltak som vi har gjennomført i mange år ved tilfeller der vi opplever at det er en risiko», sier Evelina Olsson ved politiets regionkommandosentral.

Malmö: Ansatte skal ikke måtte rapportere om ulovlige innvandrere

Svensk grensepoliti jakter islamske terrorister: «Har hatt pågående saker»

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.