Politifolk i flere svenske byer bærer forsterkningsvåpen i desember 2023. Under julehandelen har politi med automatvåpen vært synlige på kjøpesentre, togstasjoner og andre samlingssteder i blant annet Malmö på grunn av terrortrusler fra militante islamske organisasjoner.

På sin offisielle side på Facebook ønsker ikke Malmö by sine lesere god jul. De skriver kun at «Vi ønsker dere alle fine høytider og et godt nytt år!»

Flere svensker reagerer på hvorfor myndighetene i landets tredje største by ikke vil si «god jul» til folk.

På spørsmål om dette får en leser til svar at «Ikke alle feirer jul og vi ønsker å inkludere alle som bor i byen vår, så vi ønsker alle en god ferie i stedet».

Kritikere påpeker derimot at tidligere i år da muslimer feiret id inviterte Malmö by offisielt til feiring «for alle«.

Myndighetene vil altså ikke krenke muslimer ved å si «god jul». Å krenke landets innfødte befolkning ved å si at islamske høytider er «for alle» blir derimot ikke ansett som problematisk.

Innfødte svensker er allerede en minoritet i det stadig mer muslimskdominerte Malmö. Byen merker også «hvit flukt» av svensker som flytter ut for å bo i tryggere omgivelser med mindre kriminalitet.

Under opptøyer i den islamiserte bydelen Rosengård i september så politiet passivt på at demonstranter brente 30 biler. Petra Stenkula, politiområdeleder i Malmö, sa at hun «blir trist» over steinkasting mot politiet og påtenning av biler.

En forsker hevder at det brennes mange biler i Malmö fordi folk der er fattige.

Malmö: Julefeiring med gløgg og maskinpistoler

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.