Natt til mandag har det vært en kraftig detonasjon ved en restaurant i Skäggetorp sentrum i Linköping.

Klokka 03.37 fikk politiet informasjon om en eksplosjon i byen. Detonasjonen skal ha vært så kraftig at den vekket mange beboere i nærheten.

«Inngangen til restauranten er sprengt i stykker, noe som har ført til at taket også har kollapset». Dette sier Marcus Anefur, pressetalsperson i politiet, til SVT. Det er hittil ikke meldt om personskader.

Politiet har startet en foreløpig etterforskning angående offentlig farlig ødeleggelse og brudd på lov om brann og eksplosive varer.

En stor del av området er sperret av for å sikre bevis og beskytte publikum i tilfelle det er flere farlige gjenstander på åstedet. Den nasjonale bombegruppen er kalt inn for å sikre området.

«Sperringene som er satt opp, er ganske store og vil påvirke lokaltrafikken i Skäggetorp en stund fremover nå i løpet av formiddagen», kommenterer Marcus Anefur.

Politiet melder også at noen av dem som bor innenfor sperringene verken kan gå ut eller gå inn i hjemmene sine. Hvor lenge denne situasjonen vil vare, er fortsatt uklart.

Samtidig jobber politiet med informasjonsinnhenting i form av vitneavhør og bilder fra kameraovervåking for å lete etter gjerningspersoner.

Det er foreløpig ingen mistenkte eller arresterte i saken.

Natt til mandag var det også en annen eksplosjon ved en villa i Djursholm i Danderyd utenfor Stockholm. Like etter klokka 02.00 fikk politiet telefon fra flere personer som hørte et høyt smell i Danderyd.

Da politiet kom til stedet, kunne de konstatere at det hadde vært en kraftig detonasjon ved en port til en villa i området Djursholm i Danderyd kommune. «Ingen er skadd», sier Per Fahlström, pressetalsperson i politiet.

Porten til boligen ble derimot sprengt opp av den kraftige eksplosjonen, og vinduer i andre hus i nærheten ble også knust av trykket.

Åstedet er sperret av i påvente av teknisk etterforskning. Det er så langt ikke blitt foretatt noen arrestasjoner i saken.

Antallet eksplosjoner i Sverige er fordoblet siden år 2022. Så langt i 2023 har landet opplevd en detonasjon minst annenhver dag i gjennomsnitt. Eksplosjonene har vært rettet mot biler, restauranter, butikker og forretningslokaler, men hovedmålet har vært private boliger.

Annenhver svenske vurderer å flytte til et tryggere område

Opptøyer i Linköping før en planlagt koranbrenning

Kriminaliteten har aldri vært verre: Innbyggerne i Linköping tør ikke lenger gå ut

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.