Minst 150 personer er blitt evakuert fra sine hjem etter en stor brann i en bygård i sentrum av Norrköping. Brannen pågår fortsatt søndag morgen.

Den første alarmen om brann kom like før klokka seks om morgenen. Ifølge nødetatene har brannen spredt seg til loftet, og flere leiligheter har fått røykskader. «Det lukter forferdelig. Det er røyk over hele byen,» sier Hannah, som bor i nærheten.

«Vi skal være der i mange timer til», kommenterer Christian Lind, vakthavende befal ved redningstjenesten i Östra Götaland. Stedet er sperret av og nødetatene jobber nå med å slukke flammene. «Vi jobber for fullt med 15 enheter og 25 brannmenn på stedet. Vi holder fortsatt på med å evakuere folk fra balkonger, det er en ganske stor eiendom», uttalte Christian Lind ved 07.30-tida.

Det er mistanke om at brannen skal være utløst av en bevisst eksplosjon.

Ifølge svensk politi skal det ha skjedd en form for detonasjon, og det er store skader på eiendommen. «Noe som betyr at politiet nå samarbeider med nødetatene og helsevesenet for å sikre at alle personer i eiendommen har det bra», skriver politiet på sine nettsider.

«Det vi ser er omfattende skader på adressen som vi mistenker er fra en eller annen form for detonasjon. Vi skal også ha det nasjonale bombevernet på plass, de er blitt oppringt. Når man ser på skadene er det mye som tyder på en detonasjon», sier politiets pressetalsperson Tommy Thorngren til SVT.

Kriminalitetsklassifiseringen er i utgangspunktet generell ødeleggelse av eiendom. Flere kriminelle grupper er involvert i gjengkrig i Norrköping, men det er foreløpig ikke kjent om dagens brannstiftelse er knyttet til dette.

Ifølge nødetatene skal åtte personer ha blitt kjørt til sykehus for sjekk. Ingen av dem skal være alvorlig skadet.

Norrköping: Skyte­episoder og eksplosjon gjør lokal­befolkningen redde

Sverige rystet av fire bomber i tre byer på drøyt en time

Annenhver svenske vurderer å flytte til et tryggere område


Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.