Det er blitt avfyrt skudd mot et rekkehus i Norrköping. Svensk politi har stor tilstedeværelse i området. Litt før klokka 23 torsdag kveld fikk politiet alarm om høye smell. På stedet ble det konstatert at det var avfyrt skudd. «Det er avfyrt skudd mot en fasade. Jeg ønsker ikke å gå inn på nøyaktig hvor mange og hvilke skader det medførte», sier vakthavende politibetjent Torbjörn Lindqvist.

På dette tidspunktet skal det ikke ha vært personer i boligen, og ingen personer ble fysisk skadet. Politiet sperret av åstedet. Ingen er foreløpig mistenkt i saken.

Norrköping har på kort tid vært rammet av flere alvorlige voldsforbrytelser. Det dreier seg om flere skyteepisoder, og en kraftig eksplosjon. Rundt klokka 03.30 natt til torsdag detonerte en form for eksplosiv i en bygård i sentrum av Norrköping. Det var omfattende skader på eiendom og biler i området, men ingen ble alvorlig skadet. En yngre person ble truffet av glasskår.

Politiet knytter hendelsene til en pågående voldsbølge i byen. «Vi har en arbeidshypotese som vi jobber etter hvor vi kan se en eskalerende konflikt mellom mennesker og organisasjoner, hvis man kan kalle det det», sier Jan Staaf fra politiet.

Mange innbyggere i Norrköping ble vekket av den kraftige eksplosjonen som fant sted natt til torsdag. Flere beboere forteller til SVT Nyheter Öst at de kjente trykkbølger i brystet og at sengene deres ristet, selv om de bor flere kvartaler unna åstedet. Flere fra lokalbefolkningen sier at de er redde.

En av dem er Sahra Maalin, som flyktet fra Somalia med barna sine. Hun trodde ikke noe slikt kunne skje i hennes nye hjemland. Hun og sønnen våknet av en trykkbølge, og sengen deres skalv. «Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sønnen min sier ‘mor ro deg ned’, men jeg er redd, skikkelig redd», sier Maalin.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.