Flere biler og leiligheter ble skadet i den kraftige eksplosjonen i Landskrona. – Det har varit sprängningar i Landskrona tidigare, men inte av den här karaktären. Hade någon vistats där i anslutning till detonationen hade det gått riktigt illa, sier Kennet Andersson, inre befäl i politiet i Helsingborg til HD.  Skjermdump, Expressen TV

Malmö og Landskrona i Sverige ble rystet av to eksplosjoner sent torsdag og natt til fredag. To personer er pågrepet i Landskrona.

Kriminalteknikere og politiets nasjonale bombegruppe ble sendt til begge stedene, der det ikke er meldt om noen personskader.

Den første eksplosjonen var i området mellom Kronprinsen og Rönneholmsparken i Malmö, der en balkong ble sprengt i stykker, og eksplosjonen gjorde skade på en leilighet. Meldingen kom inn til politiet noen minutter før midnatt torsdag. Politiet opplyser til avisen Sydsvenskan at det er en sammenheng mellom eksplosjonen i Malmö og en tidligere skyteepisode i området.

En drøy time senere, klokka 1.03, fikk politiet melding om et kraftig smell i Landskrona, som ligger om lag 40 minutter fra Malmö. Det viste seg å være en eksplosjon ved inngangspartiet til en flermannsbolig. I tillegg til flere knuste vinduer og skader på inngangspartiet og butikker like ved, var det store skader på tre biler utenfor bygningen. Det er ikke meldt om personskader.

Bare minutter senere kjørte en bil av veien i Landskrona. To personer som løp fra stedet er pågrepet.

Det er uklart om hendelsene har noe med hverandre år gjøre, melder SVT , men politiet opplyser på sin nettside at det kan bli snakk om å mistenke de pågrepne for mer enn å stikke av fra åstedet for en ulykke.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂