Malmö, Sverige 20191109.
Politi holder på med granskning på Möllevångstorget i Malmö etter at to personerer er skutt. Politiet i Malmö har fått inn flere meldinger om høye smell rundt i byen lørdag.
Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

To personer ble skutt og såret i Malmö lørdag kveld, få minutter etter at politiet rykket ut til meldinger om en eksplosjon i samme by.

Klokka 20.57 lørdag kveld fikk politiet melding om en eksplosjon, og seks minutter senere ble det meldt om skyting på Möllevångstorget i Malmö, melder Expressen.

Eksplosjonen skjedde i en bil rundt en kilometer unna torget. Politiet har ikke fått melding om personskader fra eksplosjonen, og det er for tidlig å si om det finnes noen sammenheng.

Samtidig rykket politi og ambulanse rykket ut til meldinger om skyting på en restaurant, der de fant ett av skuddofrene. Kort tid senere ankom ett skuddoffer sykehusets akuttmottak, som av sikkerhetsårsaker delvis er sperret av. Ofrenes tilstand er ikke kjent.

Bombegruppe på vei

– Dette er en veldig offentlig plass med mange mennesker som ferdes, sier politiets pressetalsperson Katarina Rusin til TT.

Hun understreker at det er for tidlig å si om også den andre personen ble skutt utenfor den samme restauranten. Det andre offeret ble kjørt til akutten i privat bil, ifølge Expressen.

Lørdag kveld fikk Malmö-politiet også flere meldinger om en kraftig eksplosjon i sentrum av byen.

– Vi sendte store ressurser til stede, og der fant man en bil med omfattende skader. Den nasjonale bombegruppen er på vei for å undersøke om det finnes noen rester av sprengladningen, sier Rustin.

100 eksplosjoner

Eksplosjonen var svært kraftig og kunne høres flere steder, og det antas å være derfor at politiet ble varslet fra ulike adresser i byen.

– Men vi undersøker også om det kan ha skjedd flere eksplosjoner enn den i bilen. Vi har ikke fått noen rapporter om personskader, sier Rusin.

Området er sperret av, og politiet avhørte lørdag kveld vitner til hendelsen.

Det svenske politiets bombegruppe hadde i løpet av årets ti første måneder rykket ut på 100 eksplosjoner. Flere personer har fått alvorlige skader i eksplosjonene, som ikke har krevd menneskeliv.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂