Den svenske nasjonale bombegruppen har hatt det travelt natt til torsdag. Tre eksplosjoner fant sted i Malmö på under en time, melder SVT. Politiet tror det finnes en sammenheng mellom eksplosjonene.

Den første meldingen kom klokken 02:38 da noe ukjent eksploderte i Docentgatan, den andre meldingen kom 02:51 da det eksploderte utenfor en port i Nydalavägen og den siste meldingen kom 03:19 da flere hørte kraftige smell fra en eksplosjon i en butikk i Sörbäcksgatan.

– Det vara många som ringde om en hög smäll där och flera fönster är trasiga på byggnaden, sa Annelie Silveira i SOS Alarm til SVT Nyheter Skåne da den første eksplosjonen skjedde.

En person ble kjørt til sykehus i forbindelse med hendelsen, men det er uklart om det har noe med detonasjonen å gjøre.

13 minutter senere kommer det inn meldinger om en eksplosjon i Nydalavägen. Flere politipatruljer blir sendt til en kaotisk scene hvor ytterdører er skadet, og beboerne må evakueres til en skole i nærområdet. Det er foreløpig ikke kjent om eksplosjonen medførte noen personskader.

I underkant av en halvtime passerer før politiet mottar meldinger om enda en eksplosjon. Flere innbyggere ringer inn etter de har hørt eksplosjonen i en butikk i Sörbäcksgatan. Butikken og en bil som stod parkert foran butikken er tydelig skadet.

Når eksplosjonen i Sörbäcksgatan skjer, er den nasjonale bombegruppen spredt over to lokasjoner i Malmö.

– Vi är på ett par olika platser och undersöker eventuella detonationer. Det är lite skador där, sa Mikael Lindh, vakthavande sjef ved polisen region Syd til TT klokken 03.15.

Ingen pågripelser

Politiet sier de ikke vet hva det er som har eksplodert, men oppgir at de jobber med hypotesen om at eksplosjonene kan ha en sammenheng.

– Det är för tidigt att säga, men självklart tittar vi på det i och med att de skedde så nära i tid, sier Jimmy Modin, presstalesperson i politiet.

Klokken 7:30 er alle åstedene fremdeles avsperret.

– Det är en hel del kvar att göra, nationella bombskyddet är fortfarande på Sörbäcksgatan och det kommer att ske mer teknisk utredning, sier Modin.

SVT: Tre explosioner i Malmö – på mindre än en timme

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.