Nytt

Ved 23-tiden mandag kveld hørtes et kraftig smell ved politihuset i Uppsala. En bil eksploderte i nærheten av flere politifolk.

En 20 år gammel mann er pågrepet etter eksplosjonen, som etterforskes som drapsforsøk. Åtte biler har fått skader, men ingen person ble skadet.

Politiets bombegruppe jobbet natt til tirsdag på åstedet.

När polisen kontrollerade området uppfattade de situationen som att två bilar skadats i en explosion.

«I nuläget ser det ut som om explosionen har inträffat i den ena bilen, varvid den andra skadats sekundärt», skriver polisen in sin händelserapport.

Først ble eksplosjonen etterforsket som skadeverk, men tirsdag morgen oppgir politiet at det kan dreie seg om et angrep på etaten.

«Det finns saker som tyder på att det rör sig om en attack mot polisen», skriver politiet på sin nettside tidlig tirsdag morgen.

Det er ikke opplyst om bilen hvor ladningen detonerte tilhører en politiansatt.

– Vi kan inte i nuläget utesluta att det här kan vara ett hot riktat mot polisen med tanke på det som hänt tidigare i veckan, sier politiets pressetalsperson Lisa Sannervik til SVT Nyheter Uppsala.

I forrige uke hadde politiet en aksjon i bydelen Gottsunda/Valsätra, og derfor tror politiet at det kan være snakk om en hevnaksjon.

Document skrev nylig om en annen sannsynlig hevnaksjon i Uppsala: Brannfolk kunne ikke rykke ut – måtte eskorteres av politi med automatvåpen

 

Kjøp Kent Andersens bok her