Nytt

En stor eksplosjon fant sted foran rådhuset i Landskrona natt til torsdag. Inngangen er ødelagt og vinduer blåst ut. Det er den syvende siden desember 2018.

En explosion inträffade vid stadshuset i Landskrona under onsdagskvällen. Flera stora fönsterrutor krossats i samband med explosionen, som hördes över ett stort område.
Nationella bombskyddet har kallats till platsen. (…)

Sedan december 2018 har det inträffat sju större sprängningar i Landskrona varav den ena utfördes av polisens nationella bombskydd sedan ett misstänkt föremål hittats. Därutöver har två skjutningar där personer skadats av skotten ägt rum i staden.

Explosion vid stadshuset i Landskrona

Folk ble «skakade» av eksplosjonen og ringte inn til politiet. Svensk øvrighet her en egen måte å snakke på. Talsmannen sier at det «ser ut til» at rådhuset er rammet. I filmsnutten Dagens Nyheter har lagt ut går politiet blant bygningsrester og glass. Det er mulig det offisielle Sverige tror det virker fryktdempende ikke å omtale det alle kan se.

– De flesta som har ringt in har uppgett olika adresser, men när polisen åker ut ser de att stadshuset på Drottninggatan är skadat. Flera rutor är krossade, säger Calle Persson, polisens presstalesperson i Skåne.

Det mediene sørger for å påpeke er at ingen kom til skade. Men er det hovedsaken: Dynamitt mot rådhuset er et angrep på staten.

En liten detalj Foran trappene er kunstferdige terrorsperrer. De skal stoppe biler, men de klarer ikke stanse onde hensikter på to ben.

Explosion vid stadshuset i Landskrona

 

Kommunestyrets leder Torkild Strandberg besøkte åstedet i løpet av natten, og sier at de må komme til bunns i problemene i kommunen.

– Det ligger en tung forventning på politi og rettsvesen om at de som holder på med dette blir pågrepet og dømt, man kan ikke ha dem vandrende rundt i samfunnet, sier han.

– Det er en sterk følelse av frustrasjon og en vilje til å ikke lenger ville akseptere dette. Heller sinne og irritasjon enn noe annet, sier han.

Strandberg tror ikke det har noen spesiell betydning at eksplosjonen inntraff på rådhuset denne gangen.

–Uansett hvilken bygning det er, utsetter man mennesker for fare, man bryter alle skrevne og uskrevne regler, sier han. (NTB)

 

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!