En kraftig eksplosjon ble hørt i Majorna i Göteborg natt til torsdag. Politiet har konstatert at det handlet om en sprengladning ved en boligblokk. De utelukker ikke at den kan ha blitt plassert på feil adresse. Bildene hos GP viser et sprengt inngangsparti.

Vitner forteller:

– Det lät som en bomb. Allting skakade.

– Jag hörde en smäll och såg hur det ljusnade till utanför. Det var jätteobehagligt och så såg jag en blå bil som körde iväg jättesnabbt.

Det ble flere skader på boligblokken. Politiet betrakter saken som allmenn ødeleggelse:

– Nationella bombskyddet är på plats och de har gjort bedömningen att det inte finns någon risk för en sekundär explosion och det finns enligt räddningstjänstens bedömning inte heller någon rasrisk vid fastigheten, berättade Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst under natten.

– Det är flera skador på den. Men inga personskador. Vi betraktar ärendet som allmänfarlig ödeläggelse, säger Jens Christensen.

– Det är ingen handgranat. Teknikerna tror att det rör sig om en misstänkt sprängladdning som detonerat, säger Jens Christensen.

GP      Aftonbladet

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.