Sakset/Fra hofta

Svenske Therese Larsson, 25, fra Lund ble grovt mishandlet av to ukjente menn. Therese jobber på en bensinstasjon og er vant med å være oppe om natten. Natt til torsdag bestemte hun seg for å gå en tur – det var sent nærmere 02-tiden.

 – Jag jobbar natt och är pigg så dags. Jag hade ny musik i telefonen, satte på mig lurarna och gick ut mot Sankt Hans backar, forteller hun

I en bakke hvor det var dårlig belysning oppdaget hun to karer som kom gående mot henne. De gikk målbevisst og raskt. De to mennene anslo hun til å være rundt 22-25 årsalderen. De snakket seg imellom på et språk hun ikke forsto, før de slo over til svensk.

– Jag såg på långt håll att de skyndade på stegen och att de liksom fyllde upp hela bredden på gångvägen. När de var väldigt nära kände jag att det var något skumt. «Nu Therese kommer det att hända någonting», tänkte jag.

– De gick rakt emot mig och jag hörde att de sa något till varandra på sitt språk. Jag har ingen aning om vad det var för språk. Men de talade bra svenska sedan, bröt inte märkbart.

– Den ene av dem sa «du ska inte vara så tuff, din lilla fitta». Och så slog han mig så att jag ramlade, det gick jättesnabbt, mina knän bara försvann och jag slog huvudet i marken. När jag låg ner fick jag en spark rakt i magen av samme kille.

– Dumt nog reste jag mig upp. Då slog han ett fruktansvärt hårt slag i mitt ansikte, det träffade mig vid ögat. Ett hårt knytnävsslag så att jag trillade direkt ner på marken. Sedan slog han mig i huvudet en gång till och den andre killen stampade på mitt ansikte.

Den andre gangen forsto Therese at det var lurest å bli liggende. Slik at de skulle tro at hun var bevisstløs.

– Jag tänkte «fan, nu är det illa». Men jag sa inte ett enda ord på hela tiden. Jag ville att de skulle tro att jag hade tuppat av. De kunde lika bra dödat mig. Man ska fan bara vara tyst.

– Sedan hånflinade de och gick därifrån, hur lugnt som helst. De kunde lika gärna haft en kopp kaffe i handen och gått och snackat.

Therese ble liggende stille lenge, hun er ikke sikker på hvor lenge. Det var ingen som kom forbi.

– Jag reste mig upp och minns att jag var lättad över att de inte hade tagit min telefon. De tog inget alls. Men jag kom inte på tanken att ringa polisen. Tänkte inte alls så.

Istedet begynte hun å gå hjemover. Like ved der hun bor satte hun seg ned for å hvile. Der mistet hun bevisstheten.

– Jag vaknade av att det var poliser och ambulansfolk runt mig och hörde någon säga «hon har blivit misshandlad». De tog mig till akuten vid 06.30, ungefär. Det måste ha gått flera timmar.

Therese var forslått, men ikke ranet eller voldtatt. Så hva var meningen med overfallet? Hva slags motivasjon ligger bak at to innvandrermenn uprovosert slår ned en svensk jente? Ligger svaret i det den ene sa: «du ska inte vara så tuff, din lilla fitta». En forakt for henne som jente. Og kanskje enda verre: En forakt for henne som svensk jente.

Kan dette klassifiseres som noe annet enn hatkriminalitet? Politiet har registrert saken som grovt overfall.

14064184_10153913246726849_8885858653608994369_n

Hadde denne jenta vært iført hijab så skulle vi sett et Sverige i flammer.

– Jag är glad att jag lever i dag, säger Therese.

 

Men hun vil ikke bo i Lund lenger.

– Jag vill inte bo kvar här, jag tänker flytta till Helsingborg. Jag har funderat på det länge men nu har jag bestämt mig, säger hon.  Jag har velat flytta ett tag nu men nu känner jag att jag måste härifrån.

Ja, hun er ikke den eneste svenske jenta som flytter. Mange flytter også utenlands. Therese var heldig som slapp fra møtet med bare blåmerker. Hun kunne fort ha blitt et tall for voldtekts- eller drapsstatistikken. Svenske jenter kan ikke lenger gå ute alene om natten.

– Jag brukar inte bry mig så mycket eller vara rädd. Jag tar alla för vad de är och dömer aldrig någon. Så jag är inte rädd för något visst område och jag bryr mig inte om att just de här killarna hade utländsk härkomst, säger hon.

Det triste er kanskje at Therese ikke har skjønt at den tryggheten som hun før tok for gitt, er blitt tatt fra henne. Og hun ønsker i tillegg å forsikre folk om at hun ikke har fordommer, selv om de to innvandrerguttene viste tydelig hvor lite de mente at svenske jenter er verdt.

Men det opprører andre svensker. Søsteren til Theresa la bildet og historien ut på Facebook. Den er delt 21.978 ganger. På to dager. Kommentarfeltet er et studie i sinne og misforstått forståelse for gjerningsmennene.

Sverige er blitt helt schizofrent.

Expressen  Aftonbladet

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også