Nytt

Statsminister Stefan Löfven (S) på Sverigeturné i 2019. Her spiser han boller med politiet i  Göteborg. Foto: Lotte Fernvall

Politi, redningstjenester og en ambulanse ble tilkalt til Danska vägen i Gøteborg etter at en liten lastebil eksploderte søndag kveld. Politiet mistenker forbrytelse, men etterforsker hendelsen som en «generell ødeleggelse.»

Eksplosjonen skjedde klokka 21.25 søndag kveld, og flere mennesker skal ha varslet om hendelsen.

Klokken 23 bedømte imidlertid Nationella bombskyddet, som var på stedet, at det var trygt. Omkring klokken tre på natten var teknikerne ferdige med sine undersøkelser og lastebilen ble tauet vekk.

– Den är tagen i beslag för en teknisk undersökning och de är färdiga på platsen, sier Fredrik Svedemyr, presstalesperson i politiet region vest, til Expressen.

Mandag morgen er det fremdeles ingen mistenkte i saken, og politiet ønsker ikke å kommentere hva som forårsaket eksplosjonen:

– Det kan jag inte föregripa, det råder förundersökningssekretess, sier Svedemyr.

Ber om flere bombeteknikere

I en annonse hos Expressen forteller det svenske politiet at de behøver flere bombeteknikere.

Att förbygga och hantera sprängmedel i civilsamhället är en allt vanligare uppgift för polisen. Nu ska fler poliser genomgå den tuffa utbildning som krävs för att bli bombtekniker.

– Vi har inte utrymme för att chansa eller begå misstag, sier Jon vid politiets Nationella Bombskydd.

Politiet er tydelig under stort press hva det angår bomber i Sverige. Bare i september alene, ble det meldt om syv eksplosjoner og flere bombetrusler.

Liten lastbil exploderade – polisen misstänker brott

 

Kjøp Klanen her!