En mann i 35-årsalderen ble skutt og drept av maskerte gjerningsmenn i Lidköping søndag kveld. Flere av skuddene gikk gjennom en vegg og inn i et treningssenter, der to personer ble lettere skadet av splinter. Gjerningsmennene forsvant i en bil og er mandag morgen ennå ikke pågrepet.

Mannen som ble skutt, var kjent for politiet fra før, skriver Expressen.

Polis och ambulans larmades till Brantabäcksgatan i Lidköping med anledning av att fler inringare hört vad man trodde var skottlossning på platsen. Polis på plats kunde konstatera att en man i 35-årsåldern skjutits och var allvarligt skadad. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, mannen avled till följd av de skador han tillfogats genom skjutningen, anhöriga är underättade.
Vid skottlossningen hade flera kulor avlossats varav några gått genom väggar till ett intilliggande gym och där lindrigt skadat motionärer.

Polisen letar nu i området kring Lidköping efter de maskerade gärningsmän som i bil setts lämna platsen strax efter skottlossningen. En förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts.
Polisen har startat en särskildhändelse med anledning av det inträffade. Platsen är avspärrad och ska undersökas av polisens tekniker. I nuläget är ingen gripen.

Personer som rört sig i området vid den aktuella tidpunkten och har gjort iakttagelser som kan vara viktiga för polisens utredning uppmanas att snarast höra av sig till polisen på telefon 11414.

01:13 Uppdatering
De två personer som skadats i anslutning till skjutningen i det intilliggande gymmet har fått ytliga sårskador. En man i 30-årsålder fick en ytlig sårskada i höften och blev omplåstrad av ambulans på platsen och hade inget behov av ambulanstransport till sjukhus.

Den kvinna i 50-årsålder som skadades i vaden fick även hon en ytlig sårskada som kunde plåstras om av ambulanspersonal på platsen, hon behövde inte heller ambulanstransport till sjukhus. Det är i nuläget oklart om skadorna kommer från kulfragment eller splitter från väggar, glas, dörrar.

Polis kommer att upprätta anmälningar om vållande till kroppsskada där båda dessa personer är målsägare.  (Polisen)

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.