Sverige ble natt til fredag rammet av tre nye eksplosjoner, alle uten skade på mennesker. Eksplosjonene fant sted i Stockholm (2) og i Eskilstuna.

Polisen har larmats om explosioner i Solna och Flemingsberg. Explosionen i Solna skedde intill en restaurang och fastighet med bostäder.

– Det gäller att konstatera vad som har smällt, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen. (Aftonbladet)

Den første eksplosjonen fant sted ved halv to-tiden natt til fredag, i en leiegård med en restaurant og boliger i Solna.

Någonting ska ha exploderat och polisen har varit där för att undersöka platsen. Under natten spärrades ett område i anslutning till ett bostadshus av.

– Detonationen ska ha skett ute utanför en fastighet som innehåller bostäder och en restaurang, säger Åsa Wallentin, presstalesperson polisregion Stockholm. (Aftonbladet)

Vel en halvtime senere smalt det i Flemingsberg.

När patrull kom till platsen visade det sig att en parkerad bil hade skador som tydde på att något detonerat. Platsen har spärrats av och undersökts av polisens tekniker.

Polisen utreder om det kan finnas ett samband med nattens detonation i Solna. (Aftonbladet)

Ved halv seks-tiden fredag morgen var det på ny en eksplosjon, denne gang i en leilighet i Eskilstuna.

Polis och räddningstjänst larmades till platsen 05.37. När räddningstjänsten kom fram upptäckte man att någonting hade exploderat i lägenheten.

– Det har inträffat någon form av explosion i en lägenhet, men det är oklart vad som har exploderat, säger inre befäl Joakim Lans vid räddningstjänsten.

Han uppger också att en fönsterkarm har lossnat från huset. (SVT)

Eksplosjonene har forsvunnet fra svenske nettavisers førstesider, men aktiviteten på Twitter vitner om tre eksplosjoner på en natt er sterk kost for mange.

Les også:

Svensk politi snakker ut: – En vanlig Svensson får böter – men inte de gängkriminella

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.