En mann i 30-årene ble skutt på en parkeringsplass i Malmö tirsdag kveld.

– Det er altfor tidlig å si noe om årsaken til at dette har skjedd, sier Rickard Lundqvist, presstalsmann for politiregion Sør.

Tirsdag kveld meldte flere innringere klokken 22.50 at de hadde hørt skyting på en parkeringsplass i Malmö, og flere hadde sett en skutt mann i en bil, skriver SVT.

Da politiet kom til stedet, kunne de konstatere at meldingen stemte: En mann i 30-årene var funnet skutt i en bil på en parkeringsplass i østre Malmö.

– Vi har sperret av området, avhører vitner, har hunder som søker i området og undersøker filmen i overvåkningskameraene på stedet, sier Lundqvist.

En eller flere gjerningsmenn skal ha flyktet fra stedet. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere om hendelsen har noe med tidligere voldshandlinger å gjøre.

– Det er altfor tidlig å si hvorfor dette har skjedd, men vi er selvsagt åpne for alt. Vi jobber videre i natt med å undersøke hva som har skjedd, sier Rickard Lundqvist.

Politiet har innledet etterforskning av saken som drapsforsøk.

Ny skyting på Grønland i Oslo: Minner mer og mer om Sverige

Litt tidligere på tirsdag ettermiddag ble en mann skutt og drept på Hisingen i Göteborg.

Politiet ble like før klokken 17.00 varslet om en skyteepisode i Hisings Kärra. På stedet fant de en mann med skuddskader som ble kjørt med ambulanse til sykehus. Mannen døde senere av skadene.

– Det var personer på stedet, og det er dem vi avhører som vitner nå, sier Stefan Gustafsson, pressetalsmann for politiet i Göteborg.

Etter en halvtimes tid pågrep politiet en mistenkt gjerningsmann, som også hadde skader og ble kjørt til sykehus for behandling. Flere personer er tatt inn til avhør.

Sent tirsdag kveld ble ytterliggere en person pågrepet.

Tirsdag kveld gjennomførte politiet en teknisk undersøkelse av huset der skytingen fant sted.

Politiet etterforsker hendelsen som drap.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.