En 25 år gammel mann ble funnet skutt og dødelig såret i Göteborg seint på tirsdag 4. juni. Hendelsen skal ha skjedd i en parkeringsgarasje i den multikulturelle bydelen Hisingen, skriver avisen Aftonbladet.

Göteborg: Trygghets-vandring avlyst på grunn av manglende trygghet

Forslag: Sett opp mikrofoner i Göteborg for å oppdage skuddvekslinger umiddelbart

Flere personer varslet politiet om skytingen på Selma Lagerlöfs torg klokka 22.40 tirsdag kveld.

En mann ble funnet skutt på en parkeringsplass. Han ble kjørt med ambulanse til sykehus, men hans liv sto ikke til å redde. Pårørende er informert.

Politiet har åpnet drapsetterforskning. «Vi jobber med å samle inn informasjon fra beboere i området og leter etter en eller flere gjerningsmenn. Vi har ingen mistenkte på nåværende tidspunkt», sier Jens Andersson, pressetalsmann for politiet.

Ifølge svensk politi ble det avfyrt mer enn ett skudd på stedet. Politiet leter etter gjerningsmenn på flere steder i Göteborg.

«Vi leter bredt etter flere spor og prøver å få puslespillet til å gå opp. Det er mange som jobber med saken, og de er ikke konsentrert på et lite område», uttaler Andersson.

«Vitner har sett en bil i forbindelse med denne hendelsen. Vi undersøker om den har noe med denne hendelsen å gjøre», sier Annika Laag, talsperson for politiet i Region vest, til SVT.

Det var stor oppstandelse på stedet, og i løpet av natta ble parkeringshuset avsperret. 5. juni er fem kulehull synlige i ei glassdør ved trappeoppgangen til parkeringshuset.

Göteborg: Bilverksted ødelagt i antatt påsatt brann

Ifølge avisen Göteborgs-Posten skal offeret være en profilert svensk artist. SVT skriver at mannen er en kjent rapartist.

Onsdag formiddag oppgir flere svenske medier, deriblant Expressen, Fria Tider og Samnytt, at den avdøde skal ha artistnavnet C.Gambino, men har bakgrunn fra Midtøsten. De siste årene har han vært en av Sveriges største rapartister og ble for noen uker siden belønnet med den svenske musikkprisen Grammis for årets hiphop. På Spotify har han rundt én million lyttere i måneden. Gangster-rapperen har i sine sanger glorifisert et gjengkriminelt liv. Han har tidligere også blitt promotert av Sveriges Radio.

Gjengkriminalitet: Det er «naivt å tro» at Norge ikke kan bli som Sverige

Skytingen skjer mens det er økende bekymring for at den store voldsbølgen i Sverige også skal spre seg til nabolandene.

Kripos-topp Eivind Borge frykter at Norge kan ende opp med lignende voldskriminalitet. Han peker på Sverige som en advarsel.

«Der ser vi en skremmende utvikling med gjengkriminalitet og enkelte områder med parallellsamfunn. Det er naivt å tro at det ikke kan skje i Norge».

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.