To unge menn er pågrepet, mistenkt for å være involvert i drapet på gangsterrapperen C. Gambino i Göteborg. Dette melder SVT. Begge mennene skal være under 21 år og ble pågrepet mistenkt for medvirkning til drap mandag i Göteborg tingrett.

Kjent svensk gangster-rapper skutt og drept i parkeringshus i Göteborg

Gangstarap får en ny betydning

«Det er ikke en helt uventet avgjørelse, det er en foreløpig avgjørelse basert på det vi vet i dag. Men jeg er egentlig ikke overrasket», uttaler Ulrik Smedberg, advokat for en av de varetektsfengslede mennene. «Han hevder at han ikke har noe med denne forbrytelsen å gjøre og at han er uskyldig», sier Smedberg.

Ifølge avisen Göteborgs-Posten er de unge mennene knyttet til et kriminelt nettverk i den innvandrerdominerte bydelen Biskopsgården. Påtalemyndigheten mener at skyteepisoden ha vært planlagt i minst to uker i forkant.

«Jeg påstår at det har foregått en planlegging av lovbruddet, og det er i den delen jeg påstår at de har vært involvert», sier aktor Shahrzad Rahimi. «Informasjonen så langt tyder på at det foregår innenfor et kriminelt nettverk».

«Vi jager og ligger på flere av våre gjengkriminelle i miljøer der vi tror det kan være fare for hevnaksjoner. Vi jakter dem rundt hele Göteborg». Dette uttaler Daniel Norlander til avisen VG. Han er politiets områdesjef for Hisingen i Göteborg, der artisten C. Gambino ble skutt.

Politisjefen sier at de etter ti års målrettet innsats har full oversikt over 300 personer med gjengtilknytning i Hisingen. «Vi vet hva de heter, hvor de bor, hvem foreldrene deres er, vi vet hvem kjærestene deres er».

Klokka 22.40 den 4. juni ble politiet varslet om en skyteepisode ved et parkeringshus på Selma Lagerlöfs torg i Göteborg. Den profilerte og prisvinnende rapperen C. Gambino ble funnet skutt på en parkeringsplass. Han ble behandlet på stedet og deretter kjørt til sykehus, men livet hans sto ikke til å redde. Han ble 26 år gammel.

C. Gambino ble tildelt den svenske musikkprisen Grammis for årets hiphop i Stockholm så seint som 8. mai 2024. I sin musikk hyllet han livsstilen til gjengkriminelle. Nå ser han altså ut til å ha blitt drept av dem.

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.