Etter at nok en svensk rapper er skutt og drept, denne gang i et garasjeanlegg på Hisingen utenfor Gøteborg, kan man konstatere at sjangeren gangstarap får en ny betydning: Den er dødelig for utøveren.

Det begynte med at artisten Ejnar ble skutt. Det kom som et sjokk. Han var en av gutta. Nå er dødelig utgang blitt noe gangstarappere ser ut til å måtte regne med.

Sverige er blitt et brutalt samfunn.

Den skutte rapperen C. Gambinos låt «Sista Gång» klatret sju plasseringer på Spotifys topp 50-liste i Sverige på ett døgn – og er nå landets mest spilte.

Det melder nettstedet rappnyheter på Instagram. Totalt har C. Gambino, som alltid opptrådte med maske, hele ni låter inne på topp 50-listen til strømmetjenesten.

Låter som «G63», «Automatic», «Svar», «M.O.B med 23» og «Diamanter» har alle tatt seg inn på den svenske listen det siste døgnet.

I Norge kom «Sista Gång» inn på en sjuendeplass, mens «G63» er på 23. plass og «Automatic» på 35. plass.

Det var tirsdag at C. Gambino ringte inn en nødsamtale om at han var blitt skutt i et parkeringshus. Da politiet var fremme, fant de en alvorlig skuddskadd mann i 25-årsalderen, som ble identifisert som C. Gambino. Han døde senere på sykehuset.

I øyeblikket er ingen arrestert for drapet, som politiet tror har koblinger til konflikter i gjengmiljøet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.