Det har vært et travelt døgn for politiet i Stockholm. I løpet av få minutter ble tre menn skutt i den svenske hovedstaden fredag kveld. I Solna, som utgjør en del av Stor-Stockholm, ble to menn i 20-årene funnet med skuddskader. Den første mannen ble funnet på en lekeplass, og kort tid etter ble den andre mannen funnet i et boligområde ikke langt unna.

Skadene skal ikke være livstruende. Politiet kan foreløpig ikke svare på om noen av personene er kjent for dem fra før. Ingen mistenkt er pågrepet så langt.

Solna har vært rammet av en rekke alvorlige voldshandlinger den siste tida. Politiet undersøker nå om disse kan settes i sammenheng med fredagens skyteepisoder. Det er nærliggende å tro at det kan finnes en sammenheng, sier pressetalsperson Ola Österling fra Stockholm-politiet til SVT.

I forstaden Jordbro, sør for Stockholm, ble også en mann skutt på fredag kveld. En mann i 20-årene er kjørt til sykehus med alvorlige skader. I løpet av natta ble en 18 år gammel mann pågrepet, mistenkt for drapsforsøk. Han skal være kjent for politiet fra tidligere. Politiet mistenker foreløpig ikke at det er noen direkte sammenheng mellom skytingene i Solna og i Jordbro.

Torsdag ettermiddag ble også en ung mann knivstukket til døde i nærheten av Älvsjö stasjon i Stockholm. En person er pågrepet for drapet. Både den avdøde og den pågrepne er 15 år. Det er fortsatt ingen informasjon om motivet for denne forbrytelsen, sier Daniel Wikdahl, pressetalsperson ved Stockholms-politiet.

Sverige 2023: Bombe­eksplosjoner annenhver dag hittil i år

Sverige: Politiet har ikke tid til å etterforske voldtekter eller innbrudd

Svensk tenåring knivdrept i Stockholm, var på vei til skoleball

Volden i Sverige fortsetter, nok et dødsoffer etter skyteepisode i Solna

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.