En 25 år gammel mann er død av skadene etter å ha blitt funnet skutt i byen Eskilstuna i Sverige fredag kveld.

Klokka 21.46 på fredag fikk politiet flere oppringninger om at det var hørt kraftige smell i bydelen Skiftinge i Eskilstuna.

På stedet fant politiet en mann med alvorlige skuddskader som ble kjørt til sykehus med ambulanse. Like etter midnatt døde mannen av skadene.

Politiet kan konstatere at det ble avfyrt et større antall skudd på stedet. “Det er avfyrt rundt ti skudd i området”, bekrefter politiets talsperson Magnus Jansson Klarin til SVT.

Åstedet er sperret av i påvente av at teknikere kommer til stedet. I forbindelse med skytingen er minst ett kjøretøy og en bygning truffet. Ingen andre personer skal ha blitt skadet.

Talsperson Magnus Jansson Klarin kan ikke svare på om personen som døde allerede var kjent av politiet. “Det er for tidlig å si, men det er selvfølgelig mistanker om at det er knyttet til det kriminelle miljøet”, sier han.

Det er satt i gang en foreløpig etterforskning av drap og grov våpenkriminalitet. En rekke personer skal ha blitt tatt inn til avhør, men ingen er foreløpig pågrepet.

I mulig urelaterte nyheter skal en mann på fredags kveld i Eskilstuna også ha blitt truet med kniv og ranet av tre maskerte gjerningsmenn. Mannen er sjokkert etter hendelsen, men skal ikke være alvorlig fysisk skadet. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen for knivranet.

Eskilstuna sliter med vold og gjengkriminalitet som så mange andre svenske byer. «Du er ikke trygg her, du kan ikke gå ut på kveldene», sier en lokal ungdom.

Frykt i Eskilstuna etter skytinger: «Man er ikke trygg her»

Eskilstuna: Uro etter stort og blodig knivslagsmål blant skoleelever

Svensk redaktør: – Eskilstuna har blivit ett riktigt rövhål

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.