Bare en dag etter at en ung mann ble skutt og drept i Eskilstuna er en annen ung mann blitt skutt i samme by.

Ifølge politiet er en mann under 18 år alvorlig skadd etter skyting i bydelen Nyfors i Eskilstuna lørdag kveld. “Vi fikk flere oppringninger om at det ble hørt kraftige smell i området og at publikum fant en person med skuddskader”, sier talsperson Magnus Jansson Klarin fra politiet. Hendelsen fant sted ett døgn etter at en 25 år gammel mann ble skutt og drept i bydelen Skiftinge i Eskilstuna. Politiet etterforsker om det er noen sammenheng mellom disse skytingene.

Det er litt tidlig å si, men vi mistenker at det er en tilknytning til konfliktmiljøet vi har akkurat nå. Om det er knyttet til gårsdagens skyting eller en enkeltstående hendelse, er for tidlig å si på nåværende tidspunkt”.

Politiet har åpnet foreløpig etterforskning om drapsforsøk. Ingen er arrestert i saken så langt.

I Kristianstad i Skåne ble en 18 år gammel mann skutt og såret natt til søndag. Skytingen fant sted rundt klokka 02.30 i bydelen Gamlegården i Kristianstad. Mannen skal ha blitt skutt i beinet, skriver Kristianstadsbladet.

Det er alvorlige skader, men ikke livstruende”, sier Mikael Lind, vakthavende befal hos politiet. “Vi ser på sammenhenger til en pågående konflikt, men jeg kan ikke si om det henger sammen”.

En enslig, maskert gjerningsmann skal ha forlatt stedet til fots, men ingen er blitt arrestert så langt.

Politiet mottok et stort antall henvendelser om en kraftig eksplosjon i Källparken i Uppsala lørdag kveld. De ble kalt til stedet like før klokka 23.

Det er en merkelig eksplosjon. På grunn av måten den ble plassert på, har vi ikke mistanke om at den er laget for å skade noen, men mer er en test”, kommenterer Magnus Jansson Klarin fra politiet.

Ingen er skadd i forbindelse med denne eksplosjonen. Hendelsen blir etterforsket som offentlig ødeleggelse og grovt brudd på lov om brannfare og eksplosiver.

Stockholm: Tre menn knivstukket og fem pågrepet etter mordforsøk ved restaurant

Svensk fotballvold når nye høyder: Kaos og slags­mål i Gothia cup

Volden i Sverige: Sammenlignes med El Salvador

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.