To personer er døde etter skyting i Sandviken i Sverige. Foto: Henrik Hansson / TT / NTB

Tre tilfeldige pub-gjester ble ofre i en gjengskyting i Sandviken i Sverige, en ble drept. Politiet står uten spor i saken, og kommenterer at ofrene var uheldige.

Tre menn og en kvinne ble skutt på Mulligans pub i Sandviken sentrum torsdag kveld.

Document omtalte saken i en notis:

To personer er døde etter at de ble skutt torsdag kveld på en pub i Sandviken nord for Stockholm torsdag kveld, melder politiet. To andre er såret.

Tre av fire var trolig tilfeldige ofre.

– Vi mistenker at én person har vært målet og at de tre andre har befunnet seg på plassen, men ikke hatt noe med det å gjøre, sier politiets pressetalsmann Magnus Jansson Klarin.

Personen som trolig var målet, var en av dem som ble drept. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.18 torsdag.

Politiet opplyser at mannen i 20-årene som ble drept, antas å ha vært målet.

De øvrige var helt tilfeldige gjester på puben, og en mann i 70-årene, døde av skuddskadene. En mann i 45-årene og en kvinne i 20-årene ble skadet i skytingen.

Samnytt skriver om saken.

To to skadde skal være utenfor livsfare:

– De ble fraktet til sykehus og det skal ikke ha vært livstruende skader, sier politiets pressetalsmann Magnus Jansson Klarin til Samnytt.

Mannen i 70-årene som ble skutt og drept, skal ha vært en stamgjest som bodde i nærheten.

«Uheldige»

Politiet mener skytingen var gjengrelatert. Politiet mener de tre andre som ble skutt ikke var involvert i noe kriminelt.

– Det vi tror er at disse personene var på stedet og rett og slett var uheldige som ble truffet, sier Jansson Klarin.

Nok en gang står politiet relativt maktesløse i møtet med denne eskalerende gjengvolden i Sverige. Heller ikke denne gangen har man klart å pågripe noen.

– Vi har ingen i varetekt for øyeblikket, så jeg kan ikke kommentere om vi har noen mistenkte eller ikke, sier talsmannen.

Samnytt har vært i kontakt med eierne av Mulligans pub. Puben vil være stengt i helgen på grunn av hendelsen.

Ifølge Aftonbladet letes det etter én gjerningsperson, og politiet later til å stå  uten spor. Man har heller ingen klar formening om hva som ligger bak, det snakkes både om «lokal konflikt» og «gjengkonflikt», og det er der saken står.

Ikke første gang Sandviken rammes

Sandviken er en relativt liten by et stykke nordvest for Stockholm, med noe under 25.000 innbyggere. Men i likhet med byer flest i Sverige per i dag, er også Sandviken nå vel kjent med brutal kriminalitet.

Det er under ett år siden mediene omtalte en annen drapssak i byen, også da med en ung person som offer:

En 16 år gammel gutt ble tirsdag kveld funnet med skuddskader i Sandviken i Sverige. Livet sto ikke til å redde, og politiet etterforsker saken, skrev Aftenposten .

Tidligere forbandt man i hovedsak den voksende, innvandrerrelaterte volden i Sverige med landets tre største byer, Stockholm, Göteborg og Malmö og deres forsteder. Nå skytes og sprenges det over hele landet, også i mindre byer og tettsteder.

Sverige herjes av en brutal, væpnet kriminalitet på et nivå som får hele nasjonen til å ryste i sine grunnvoller. I saken under kan det leses mer om politiets situasjon i dette.

Les også: 

Gjengkriminaliteten i Uppsala ute av kontroll: Politiet står maktesløse

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.