En mann ble mandag skutt og drept under en biljakt i Bromma i Stockholm. Gjerningsmannen løsnet flere skuddsalver fra den ene bilen mot den andre. Flere menn er i kveld pågrepet i saken.

– En person hängde ut från ett fönster och avlossade flera salvor. Sedan bytte man sida och sköt från det andra fönstret, sier et sjokkert øyenvitne til Aftonbladet.

Politiet: «Skutt svært mye»

Flere husfasader ble også truffet av skuddene, som skal ha blitt avfyrt i løpet av en flere hundre meter lang strekning. Ifølge Aftonbladet skal det ha vært skutt med automatvåpen.

– Det virker som om man har skutt svært mye, sier politiets pressetalsmann Lars Byström.

Episoden inntraff i samme område som gårsdagens brutale bilran, der en gjeng stjal to dyre biler fra en barnefamilie.

Politiet i Stockholm satte inn helikopter i jakten på én eller flere gjerningsmenn.

Bilen som ble beskutt ble funnet krasjet, og inni den satt en person med skuddskader. Like etter fikk politiet tips om en forlatt bil som stod i brann like i nærheten.

– Den hypotes vi arbetar med nu är att det är fordonet som använts vid skottlossningen, sier stockholmspolitiets pressetalsmann Sven-Erik Olsson.

Ved 14-tiden meldte politiet at den skuddskadde mannen var død.

Hovedmistenkte pågrepet

Den hovedmistenkte er pågrepet, melder Aftonbladet i kveld.

Mannen ble pågrepet ved Arlanda. Tidligere på kvelden kom også en melding om at fire personer var pågrepet av tungt bevæpnet politi i en bil Märsta, og at funn i bilen angivelig settes i sammenheng med skyteepisoden. Politiet er ifølge Aftonbladet fortsatt på jakt etter to personer.

I samme område, Mariehäll, ble en familie i går frastjålet to luksusbiler. Fire–fem ranere tok seg inn i et hus og bandt fast en kvinne og et barn. Politiet ser foreløpig ingen sammenheng mellom ranet og dagens skyteepisode.