To personer er pågrepet mistenkt for drap og drapsforsøk etter at to menn ble skutt i stockholmsforstaden Skärholmen onsdag.

To alvorlig skadde personer ble funnet på to forskjellige plasser i forstaden. Nødetatene ble varslet ved 15-tiden.

– Jag satt i vardagsrummet när jag hörde massor med smällar, sier en som bor i området til Aftonbladet.

polisbil

De to ble kjørt til sykehus, hvor den ene døde i løpet av kvelden. Den andre ligger fortsatt alvorlig skadet på sykehuset. Politiet har siktet to for drap og drapsforsøk.

Ifølge Aftonbladet skal de to ha befunnet seg i samme bil da de ble beskutt. De ble imidlertid funnet et stykke fra hverandre – en av dem i en krasjet bil, den andre i et boligområde.

Expressen har snakket med et vitne som passerte åstedet kort etter skytingen. Hun beskriver hvordan den krasjede bilen stod midt i veien, og at hun så føreren lå livløs inni.

– Det måste ha varit bara någon minut efter att det hänt. Det var bara en bil som stannat och en tjej var på väg fram mot honom, berättar vittnet.

En drøy halvtime senere passerte hun stedet igjen:

– Då var det massor av poliser överallt – polishelikoptrar och piketbilar.

Et annet vitne bodde like ved:

– Jag hörde skottlossningen och sprang ut på balkongen. Jag hörde cirka tio skott i osammanhängande takt, först trodde jag att det var smällare, säger hon.

På en plen i boligområdet lå en av de skadede, en ung mann rundt 20-25 år.

– Folk startade hjärt- och lungräddning fram till att ambulansen kom. Folk grät och det var panik, det kändes som att vara med i en film, har vittnet berättat.

Lørdag kveld inntraff en lignende skyteepisode i Vårby gård, relativt nær Skärholmen. Mannen døde senere på sykehus av skadene.

 

Aftonbladet: Två skjutna i Skärholmen – en död

Expressen: En död och en skadad efter skottlossning

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.