En stor politioperasjon pågår i natt i Rinkeby i Stockholm, hvor en mann i 40-årene mandag kveld ble funnet med skuddskader.

Politiet etterforsker saken som drapsforsøk og grovt brudd på våpenloven, men har hverken pågrepne eller mistenkte.

– Vi är på plats med flera enheter, helikoptrar och hundar, sier politiets pressetalsmann Mats Eriksson til Expressen.

Politiet ble varslet like etter klokken 22, og mannen ble funnet utendørs i et boligområde i Rinkeby, nordvest i Stockholm.

– Vi fick in flera larm om skottlossning och att folk hört flera smällar. En man är anträffad med skottskador, sier Eriksson til Aftonbladet.

– Det är en pågående insats och vi har nyss kommit fram. Det är mycket information som cirkulerar nu.

Det er flere ambulanser og et ambulansehelikopter på stedet. Den skadede er brakt til sykehus, men skadeomfanget er ennå ukjent.

– Vi vet inte om det rör sig om en eller flera misstänkta gärningsmän. Vi har en stor mängd resurser på detta, håller förhör med vittnen på plats och söker efter misstänkta, sier Mats Eriksson.

«Särskilt utsatt område»

Over 90 prosent av innbyggerne i Rinkeby er født utenfor Sverige. Bydelen ble i 2015 klassifisert som särskilt utsatt område.

I fjor åpnet en ny politistasjon i Rinkeby. Den skulle ha åpnet i 2019, men ble forsinket på grunn av at byggefirmaer og politiansatte mente risikoen for attentat mot byggeplassen og trusler mot personalet var for høy. Det var også et stort problem hvordan politifolkene skulle kunne ta seg til og fra jobben på en trygg måte. Det ble derfor satt inn en kveldspatrulje som skulle eskortere de ansatte. Nybygget er  pansret med skuddsikkert stål og sikkerhetsglass av spesielt høy kvalitet.

Droghandel bedrivs öppet på gator och torg. Efter att övervakningskameror sattes in på Rinkeby torg i maj 2017 flyttade knarkhandlarna sin verksamhet in i affärsgallerian, där handlare blev hotade och misshandlade när de anmälde till polis. (Wikipedia)

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.