16.14: Mann skutt og alvorlig skadet i Stockholm. 19.47: 17-årig gutt skutt og alvorlig såret i Malmö. 22.10: Kvinne skutt i Säter, ukjent skadeomfang.

Det kunne ha gått mye verre med tenåringen, som kan ha blitt reddet av at han hadde skuddsikker vest på seg.

Klokken 16.14 fikk politiet alarm om at en mann var funnet skuddskadet i en pizzeria sør i Stockholm. Han ble trolig skutt i en leilighet like i nærheten.

polisbil

– Arbetshypotesen är att där mannen anträffas är inte brottsplatsen, utan på något sätt har han tagit sig dit, säger Sven-Erik Olsson hos polisen.

Politiet har startet etterforskning om drapsforsøk og leter etter en eller flere gjerningsmenn. Et vitne forteller til Aftonbladet at offeret var alene, mens det var fire-fem gjerningsmenn. Det skal ha vært hørt fire eller fem skudd.

– En kille har blivit skjuten i ryggen, han tog sig in för att ta skydd på pizzerian, säger vittnet till tidningen.

Ingen var lørdag kveld pågrepet.

Neste alarm: 19.47, Malmö

Klokken 19.47 kom neste melding: En 17-årig gutt var skutt i Munkhättegatan i Malmö. Han var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehus, hardt men ikke livstruende skadet.

Gutten bar skuddsikker vest, og det kan ha reddet ham. Ett skudd skal ha blitt stoppet av vesten, og minst ett skudd skal ha truffet det ene benet.

En mann som jobber i en matbutikk like ved forteller til Sydsvenskan:

– Han sprang in i affären och sade: «Jag är skjuten i benet, ring ambulans». Jag såg hur blodet rann på honom och jag ringde ambulans, säger mannen som inte vill ha med sitt namn i tidningen.

Politiet mistenker at han ble skutt i et boligområde like ved, hvor et område er sperret av og gjennomsøkes med hund nå i kveld. Saken etterforskes som mordforsøk. Ingen er pågrepet.

– Flera polispatruller är på plats och arbetar med informationsinhämtning, säger Johanna Persson vid polisens ledningscentral til Sydsvenskan.

Og det er jo fantastiske nyheter – i en by som knapt klarer å bemanne sine mange pågående drapsetterforskninger.

For nesten ett år siden, 29. februar 2016, ble en tungt kriminell 30-åring, en lederskikkelse i M-falangen, skutt ihjel på samme parkeringsplass som var åsted i kveld.

Dette drapet innledet en bølge av drap i Malmö. I slutten av februar i fjor hadde ingen blitt skutt ihjel i Malmö på elleve måneder. Elleve måneder senere kan byen telle 12 drepte. Mer enn ett drap per måned.

Det siste dødsofferet var den 16-årige Ahmed Obaid som forrige torsdag ble skutt ved et busskur i Rosengård.

..tredje alarm: 22.10, Säter

Like etter klokken 22 ble politiet varslet om at en kvinne i 20-årene hadde blitt skutt i låret ved et bolighus i Säter i Dalarna.

En 37-årig mann er pågrepet, mistenkt for grov vold. Kvinnen var ved bevissthet da hun ble hentet med ambulanse. Skadeomfanget er forløpig ukjent.

 

 

Sydsvenskan: Tonåring skjuten i Malmö – allvarligt skadad

Aftonbladet: Man skjuten i Fagersjö – polisjakt efter gärningsman

Expressen: Skjuten man tog skydd på pizzeria

Expressen: Kvinna har skjutits i låret i Säter

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.