Politiet sperret av et stort område rundt Per Albin Hanssons väg i Malmö, og rutinemessig rundt akuttmottaket på byens sykehus. Flere partuljer ble sendt til akuttmottaket, skriver Sydsvenskan. (skjermdump, Sydsvenskan)

To menn ble drept i to ulike skyteepisoder i Sverige i løpet av søndagskveld og natt til mandag. Skuddofferet i Malmö er en av tre brødre som alle er blitt skutt på under ett år. To av dem er nå døde.

Den første episoden skjedde i Malmö. Klokka 21.35 fikk politiet melding om en skuddløsning i området Blekingsborg. Da de kom til stedet fant de en hardt såret mann, som senere døde av skadene.

Sydsvenskan skriver at den døde er en 21-åring «med gjengkriminelle koblinger».

– Man blir lutret

En som bor like ved ringte Sydsvenskan da han hørte flere smell:

– Jag satt vid datorn och hörde något som lät som en smällare. Det hade hunnit komma en polisbil när jag tittade ut och såg en man ligga på trottoaren med benen ut mot gatan, huvudstupa in mot livsmedelsbutiken där.

Mannen hørte mellom seks og ni smell. Man blir lutret av å bo i Malmö, sukker han:

– Först två snabba, sedan kom en salva till. Det är lite overkligt på något vis. Det är tråkigt att säga men man är ju luttrad snart i den här staden. Man läser om det här, så det är som att det är vardag.

Tre brødre skutt på under ett år

Den døde mannen er 21 år gammel og kjent fra politiet fra tidligere. Ifølge Sydsvenskan er han en av tre brødre som alle er blitt skutt på ti måneder:

Hans äldre bror, 23 år gammal, sköts till döds på Kronetorpsgatan i mars 2017. Den äldste i brödratrion, 25 år gammal, sköts på Dansörgatan en månad senare och överlevde tack vare skottsäker väst.

Som vanlig rykker politiet ikke bare ut til åstedet:

Polisen spärrade av ett stort område runt den misstänkta brottsplatsen och skickade även patruller till ingången på akuten. Efter midnatt var akuten fortsatt avspärrad.

Vold og drap fyller daglig forsidene i Sveriges største aviser, men sakene dyttes kvikt nedover på siden. Her en skjermdump fra Aftonbladet i natt.

Noen timer senere: Stockholm

Noen timer senere natt til søndag ble det slått drapsalarm i Stockholm.

En mann på 35 år ble ifølge politiet funnet med svært svært alvorlige skader ved Rissne sentrum nord i Stockholm, skriver Aftonbladet. Han ble kjørt til sykehus.

– Han träffades av ett flertal skott, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Mannen døde senere i natt på sykehuset. Ingen er så langt pågrepet.

– Vi har sperret av åstedet og søker i nærområdet. Det finnes litt sprikende vitneforklaringer om at en bil skal ha forlatt stedet og hvordan den bilen ser ut, så det er blant annet den vi søker etter, sier Skagerlind.

 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.